Olayı gerçekleştiren ve halen Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi süren B.K.'nın olaydan bir kaç saat önce yaptığı paylaşımlar korkunç olayın adım adım yaklaştığını ortaya koydu. Fen Lisesi'nde arkadaşını öldüren, kendisini de bıçaklayarak ağır yaralanan 16 yaşındaki B.K.'nın, korku filmi serisi 'Testere' tema alınarak hazırlanmış 'Testere' oyunun bağımlısı olduğu ortaya çıkmıştı. Bölümleri geçmek için karşısına çıkan her şeyi ve insanı testere ile kesmeye odaklı oyunun karakterine ait maskeleri takan B.K.'nın çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.

Bu arada Rize Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri ile Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı psikologlar yaşanan olayın esrarını çözmeye çalışıyor. Psikologlar, sosyal medya paylaşımlarını değerlendirdiği B.K.'nın oyundan etkilendiği ve kendini testere karakteri yerine koyduğu değerlendirmesin de bulundu.

Olaydan sonra otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderilen Emir Taş için Pazar Sahil Camii'nde öğlen vaktinde cenaze namazı kılındı. Tabutun üzerine Türk bayrağı konulan cenazede gözü yaşlı baba Cihan ve anne Selma Taş çifti ölen tek çocukları için taziyeleri kabul etti. Cenazeye Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Rize Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kalender ile Emir Taş'ın arkadaşları, öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı. Cenazede Emir'in arkadaşları ve ailesi gözyaşlarına boğuldu.

'EMİR EĞİTİM ŞEHİDİDİR'
Cenazede konuşan Pazar İlçe Müftüsü Muzaffer Düzgüney, Emir Taş'ın eğitim şehidi olduğunu belirterek çocuklara daha fazla sevgi, muhabbet ve yardımlaşma ile kardeşliği öğretemedikleri için üzgün olduklarını belirtti. Düzgüney, 'Çocuklarımızın en iyi elbise, ayakkabı, cep telefonu ve bilgisayar alırken onların ruhi gıdalarını gideremediğimiz zaman bu boşluğu hiçbir şey dolduramıyor. Evimizdeki bilgisayarın ekranı bize dönük olsun. Çocuk duvara yaslanmış ekran çocukla baş bala kalmasın. Sanal alemde çocukları hangi iklimlere taşıdığımız bilmiyoruz. Ayrı odalarda internette sanal dünya ile baş başa kalan çocuklar başka mecralara sürüklenebiliyor.' uyarılarında bulundu.



Kılınan cenaze namazının ardından Emir Taş'ın cenazesi ilçe meydanına kadar omuzlarda taşındı. Baba Cihan Taş tabutun önünde anne Selma Taş ise tabutun arkasında yürüyerek göz yaşı döktü. Cenaze daha sonra konulduğu araçla götürüldüğü Subaşı Köyü'nde toprağa verildi.

Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi

SABAH SAAT 05:35'DE PAYLAŞIMI ŞOK ETTİ
Olayla ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Olayı gerçekleştiren B.K., okul arkadaşları arasında oluşturulan sohbet grubuna olaydan bir gün önce 'Boşa ümitlenmeyin sınav olmayacak, ertelenecek' yazdığı ortaya çıktı. Arkadaşlarının ısrarlı sorularını yanıtsız bırakan B.K. sohbet sırasında 'Ben gelecekten geliyom' cevabı verdiği görülüyor. Olayın olduğu gün sabah saat 05:35'de 'Kandan etkilenen korkan var mı?'paylaşımı yapan B.K.'nın 07.16'da geldiği okulun fotoğrafını çekerek grupta paylaştığı belirlendi.

DERS KİTAPLARI, ÇANTALAR SINIFTA KALDI
Olayın ardından Pazar Fen Lisesi'nde dün alınan tatil kararı bugünde sürdü. Kimsenin bulunmadığı okulda zaman ayarlı ders zili gün boyu otomatik olarak çaldı. Korkunç olayın izlerini taşıyan 9/B sınıfında kanların temizlendiği ancak panikle sınıfı terk eden öğrencilerin ders kitapları, çantaları masalarda montları ise askılarda kaldığı görüldü. Olayın olduğu anda Tarih öğretmeninin 'Cihat anlayışı-İslamiyet' konulu dersi işlediği öğrenildi.

KENDİNİ TESTERE KARAKTERİNİN YERİNE KOYMUŞ
Fen Lisesi'nde arkadaşını öldüren, kendisini de bıçaklayarak ağır yaralanan 16 yaşındaki B.K.'nın, korku filmi serisi 'Testere' tema alınarak hazırlanmış 'Testere' oyunun bağımlısı olduğu ortaya çıkmıştı. Bölümleri geçmek için karşısına çıkan her şeyi ve insanı testere ile kesmeye odaklı oyunun karakterine ait maskeleri takan B.K.'nın çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü. Bu arada Rize Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri ile Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı psikologlar yaşanan olayın esrarını çözmeye çalışıyor. Psikologlar, sosyal medya paylaşımlarını değerlendirdiği B.K.'nın oyundan etkilendiği ve kendini testere karakteri yerine koyduğu değerlendirmesin de bulundu.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR
Olayı gerçekleştiren B.K.'nın Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Ameliyattan çıkan ve Kalp ve Damar Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tutulan B.K'nın bilincinin kapalı olduğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü ifade edildi.

NE YAŞANMIŞTI?
Pazar Fen Lisesi'nde dün sabah meydana gelen olayda 9/B sınıfında Tarih dersi görüldüğü sırada B.K., sınıfta bir anda cebinden çıkardığı bıçakla ön sırada oturan arkadaşı Emir Taş'ı boynundan bıçakladı, ardından alt kata inerek ikinci bıçakla kendi boynunu kesti. Emir Taş hastanede hayatını kaybetti, ağır yaralanan B.K. ise ilk müdahalenin ardından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştı.

Editör: Haber Merkezi