Resim öğretmeni Billur Tüfekçi, Rize'deki ev hanımlarının boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla 14 ile 56 yaş arasındaki 20 ev hanımına resim yapmayı öğretiyor.

Eşlerinin de desteğini alan kadınlar, bir taraftan stres atarken, bir yandan da resim yapmayı öğreniyorlar.

Öğretmen Tüfekçi, resim kursunun 4 ay önce başladığını atölyeye katılan kadınların çoğunun ev hanımı olduğunu ve kursa gelen ev hanımların hiç birinin daha önce bu konuda el becerilerinin olmadığını söyledi.

İlk önce kara kalem çalışması yaptıklarını ifade eden Tüfekçi, 'Daha sonra yağlı boyaya geçtik. Burada ev hanımlarının yapılamayacak hiç bir resmi kolay bir şekilde yapılabileceğini kavradılar. Bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor.' dedi.

Resmi severek yapıyorlar
İlk başta ev hanımlarının 'cinali' resmi bile çizemeyeceği zannettiklerini aktaran Tüfekçi sözlerini şöyle sürdürdü:

'Biz burada farklı resim tekniklerini ve geometrik şekillerini kullandık. Ev hanımları insan figürü veya manzara resmi olsun hepsini rahatlıkla yapabileceklerini keşfettiler. Böylece de içindeki yetenekleri de ortaya çıkarma fırsatı buldular. Neşeli bir ortanda resimlerini yapmaya çalışıyorlar. Resim yapmak bir tutku. Ben ev hanımlarındaki bu gelişmeyi gördükten sonra büyük bir mutluluk duyuyorum. Kursun dışında da iletişim halindeyiz. Geniş bir aile olduk.'

ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı? ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı?

Tüfekçi, ev hanımların resimleri kendilerine yaptıklarını belirterek, 'Severek yaptıkları için asla vermek istemiyorlar. Bazı ev hanımlarımızda yaptıkları resimleri yakınlarına ve sevdiklerini hediye ediyorlar. Çocuk okutan ev hanımlarımız var onlarda sipariş alıp satıyorlar. Aile bütçesine katkı sağlıyor.' diye konuştu.

56 yaşında resim yapmayı öğreniyor
Kursiyerlerden 56 yaşındaki Yasemin Yılmaz, tavsiye üzerine resim kursuna geldiğini dile getirerek, 'Resim yapmaya hevesim vardı. Evde oturup hastalıkları bekleyene kadar buraya gelip resim öğrenmeye çalışıyorum. Resim yaptığım zaman sanki bende onun içindeymişim gibi geliyor. Resim yapmak çok güzel. Bende severek yapıyorum.' dedi.

Bir başka kursiyer Hülya İstif de resim yapmaya geçen sene başladığını ifade ederek, 'Resim çekmeyi çok seviyorum. Çektiğim resmi yaşamak istiyorum. Onu çizmek istiyorum. Öyle bir his vardı içimde. Resim kursuna gideyim bir deneyeyim dedim. Belki kabiliyetim yok ama sevgim var. Resim yaptığım zaman çok güzel şeyler hissediyorum. Resimlere dokunmayı çok seviyorum. Yaptığım resimleri asla satamıyorum. Çünkü onlara kıyamıyorum.' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi