Bursa'nın Gemlik ilçesinden yüklediği 3 bin 80 ton dökme demir tozunu Karadeniz Ereğli'ye götürürken, Şile açıklarında batan 'Bilal Bal' isimli kargo gemisinde hayatını kaybeden mürettebattan Mahir Erdoğan için Rize'nin Derepazarı ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. İlçe belediye binasının önünde düzenlenen törene Mahir Erdoğan'ın annesi Meryem, ablası Melis Erdoğan, Derepazarı İlçe Kaymakamı Selçuk Köksal, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

Cenaze töreni öncesi taziyeleri kabul eden anne Meryem Erdoğan üzerine Türk bayrağı örtülü tabutun başında kaldırdığı örtüden oğluna son kez bakarak göz yaşı döktü.

'SON SEFERİ OLDU'

Batan gemide hayatını kaybeden Erdoğan'ın arkadaşı Fatih Sultan Vanlı çok üzgün olduklarını belirterek 'Mahir ile birlikte büyüdük. 4 aydır gemideydi. Vatani görevini yapmak için memleketine dönecekti. Son seferine çıkmıştı. Son seferi oldu, dönemedi. Çok üzüntülüyüz' dedi. Kılınan cenaze namazın ardından Erdoğan ilçedeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Bu arada ailenin tek erkek çocuğu olan ve ailesine ekonomik anlamda katkı vermek için bir süredir gemide çalışan Erdoğan'ın batan geminin güvertesinde çalıştığı sırada kendisi arkadaşları tarafından cep telefonu kamerasıyla da görüntülendi.

Editör: Haber Merkezi