Rize'de yapılması planlanan ve 50 yıl sonrasına kadar sağlık alanında hizmet vermesi planlanan ' Rize Sağlık Külliyesi' projesi Dekan Prof. Dr. Şaban Şimşek tarafından hazırlanıp gündeme getirilmişti. Bunun için yetkili kişilere ulaşması ve yaptığı projeyi anlatması gerekiyordu. O da tek başına; bire bir önce Cumhurbaşkanına proje ve maketini taktim etti. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ciddi şekilde ve memnuniyetle kabul gördü.

Ardından; Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ile yaptığı görüşmede projenin genel durumu hakkında, detaylı bir şekilde bilgi sunumunu gerçekleştirdi.

AFAD, 4.7 Büyüklüğünde Depremi Duyurdu AFAD, 4.7 Büyüklüğünde Depremi Duyurdu

Prof. Dr. Şaban Şimşek; son olarak dün de Sayın Başbakan Binali Yıldırım'a konunun detayı üzerinde bilgilendirmesini yaptı. Bu görüşmede de son derece olumlu gelişme sağlandı.

Bütün bu görüşmeleri değerlendiren Şimşek: 'İlimize kazandırmayı planladığımız ' Rize Sağlık Külliyesi' nin yapımı konusunda bana göre son derece önemli görüşmeler ve adımlar attık. Konu ile alakalı en üst düzeyde görüşmelerimizi yaptık. İnşallah; hayırlısıyla sonuca doğru yaklaşıyoruz. Allah nasip ederse; bu proje kısa zaman içinde hayata geçecektir.' dedi.

Editör: Haber Merkezi