Hafif Ticari Araç Bariyerleri Yerinden Söktü Hafif Ticari Araç Bariyerleri Yerinden Söktü

SİNOP (AA) - AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop-Ayancık karayolun da meydana gelen heyelan nedeniyle söz konusu yolda ulaşımın yeni açılacak farklı bir güzergah üzerinden sağlanacağını bildirdi.

Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, Sinop-Ayancık karayolunun 18 Kasım`da Genze mevkisinde oluşan heyelan sebebiyle kapandığını hatırlattı.

Yapılan araştırmalarda mevcut yolun yeniden heyelan riski taşıdığının belirlendiğini vurgulayan Maviş, şunları kaydetti:

"Mevcut deniz tahkimatının üzerinden ve heyelanlı kesimin 20 metre deniz tarafından geçecek şekilde yeni güzergah tespiti yapılmıştır. Bu güzergahta yol platformunun teşkil edilebilmesi için 180 bin metreküp dolgu yapılması gerekmektedir. Bu dolgunun 50 bin metreküplük bölümünü tahkimat oluşturmaktadır. Kalan 130 bin metreküpü ise ariyet malzemesi olacaktır. Bu servis yolu yapımı için ariyet ocağından malzeme çekilmeye başlanmıştır. Yine tahkimat için ihtiyaç duyulan taş ocağı izin işlemlerinin tamamlanmasının ardından taş ocağında çalışmalara başlanılacak olup, servis yolu çalışmalarının mümkün olan en kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir."

Editör: Haber Merkezi