Gerekli uyarıların yapılacağını belirten vali ve belediye başkanı engelli kıza yardımcı olan şoföründe bulunarak ödüllendirilmesini istedi. Aslan Uzunoğlu olduğu öğrenilen o şoförün engelli genç kıza yıllardır seferber olarak yardım ettiği ortaya çıktı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde Turizm Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen ve Vali Erdoğan Bektaş ile Belediye Başkanı Reşat Kasap'ında katıldığı tören sırasında ilginç bir an yaşandı. Protokolün bulunduğu alana tekerlekli sandalyesi ile yaklaşan doğuştan yürüme engelli Kübra Bal, görüştüğü vali ve belediye başkanına karşılaştığı engellerden bahsetti, bir kişi dışında diğer halk otobüsü şoförlerinin engelli rampasını açmadığından yakındı. Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın 'Halk otobüslerimizde engelli rampası var, onu açmıyorlar mı?' diye sorduğu engelli kız 'Üşeniyorlar' cevabını verdi ve sadece bir şoförün kendisine yardımcı olduğunu anlattı. Şoförlerin uyarılacağını belirten vali ve belediye başkanı engelli kıza yardımcı olan şoföründe bulunarak ödüllendirilmesini istedi.

'ÜŞENİYORLAR'
Bir şoför haricinde diğerlerinin engelli rampasını açmadığını anlatan Kübra Bal, 'Ötekileri sanırım üşeniyorlar. Vali ve belediye başkanına şikayet ettim. Bundan sonra açmazlarsa da kendileri bilirler.' dedi. Kübra Bal'ın annesi Havva Bal'da bir kişi dışında engelli rampasını açmanın şoförlere zor geldiğini belirterek yardımcı olan şoföre teşekkür etti.

Ayar'dan Çanakkale Zaferi Açıklaması Ayar'dan Çanakkale Zaferi Açıklaması

O ŞOFÖR ENGELLİ KIZ İÇİN SEFERBER OLUYOR
Engelli genç kızın vali ve belediye başkanına kendisine yardımcı olduğunu anlattığı tek şoförün Şehir İçi Minibüs Kooperatifi'ne bağlı Gündoğdu-Alipaşa hattında halk otobüsü kullanan 30 yıllık şoför Aslan Uzunoğlu olduğu ortaya çıktı. Uzunoğlu, her defasında engelli rampasını açarak otobüse bindirdiği Kübra'nın güvenli bir şekilde inmesine de yardımcı oluyor. Uzunoğlu'nun genç kıza yardımı bununla da sınırlı kalmıyor. Kendisini cep telefonundan arayan Kübra'ya duraktan kalkış saatlerini de bildiren Uzunoğlu bu sayede hem durakta fazla beklemiyor hem de diğer şoförlerle sorun yaşamasını da engellemiş oluyor.

'HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ'
Kübra ve onun gibi engellilere gerekli özeni göstermeye çalıştığını anlatan Aslan Uzunoğlu, 'Ben onu yolda görünce engelli rampasını açarak Kübra'yı araca alıyorum, inerken de güvenli bir şekilde indiriyorum. Engelli kardeşlerimize ben elimden gelen özveriyi gösteriyorum. Hepimiz engelli adayıyız. Bütün şoför arkadaşlarımızın daha özverili ve candan olması lazım. Böyle olunca onlarda çok mutlu oluyorlar.'dedi.

Editör: Haber Merkezi