Eş tarafından Rizeli olan İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, bir çok ili ziyaret ettikten sonra Rize'ye gelerek burada yaşayan kayınvalidesinin elini öperek bayramlaştı.

Ak Parti Rize İl Başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısına AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ın yanı sıra, İnsan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcıları Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, 24.Dönem Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Harun Armağan ile İl Başkanı Muhammed Avcı ve partililer katıldı.

Değerlendirmeler yapan AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, 'Bayram boyunca gerçekleştirdiğimiz programın bitişini Rize'de yapalım istedik. Bugün o yüzden buradayız. Biz Ak Parti İnsan Hakları Başkanlığı olarak, başkan yardımcılarımız ve yetkili arkadaşlarımız ile beraber bu aryamda bir çalışma yürüttük. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile bu bayramda insan hakları başkanlığı olarak teşkilatlarımız ve ailelerimizle bayramlaşmadan, insan hakkı ihlaline uğramış, sınırın içinde ve ötesinde ki ailelerimizle bir araya gelmek için yola çıktık. Kimlere ulaştık. Vatanında yaşama hakkı özgür olma hakkı ve nefes alma hakkı ihlal edilenler. Hayat hakkı elinden alınanların ailelerine, bizim için yaşama hakkından vazgeçen emniyet mensupları askerlerimize ve bu ülkede farklı zamanlarda farlı nedenlerle insan hakkı ihlalin uğramış kardeşlerimize ulaştık. Bizi biz yapan, bu ülkeyi Türkiye yapan, bu toprakları daha kıymetli kılan kardeşlerimizle bayramlaşalım dedik. Gittiğimiz her yer bizi sevgiyle karşıladılar. İlk Durağımız Gaziantep, burada asker kardeşlerimizi ziyaret ettik. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın selamları götürdük. Osmaniye'ye, Şanlıurfa ve Mardin'e gittik. Arap, Kürt kardeşlerimizi ziyaret ettik. Diyarbakır'da şehit ailelerine ziyaret gerçekleştirdik beraber yemek yedik. Teşkilat şehitlerimizi unutmayarak onların ailelerine de bayram ziyareti gerçekleştirdik. Ardından İzmir'e geçtik. PKK saldırında yaralanan Yunus Akar'ı ziyaret ettik. Yunus kardeşimiz memleket için bacağını kaybetti moralli olması bizi de mutlu etti. Roman kardeşlerimizi unutmadık. Onlarda bu ülkenin yıllarca ötekisiydi. Şimdi memnun mesut ülkeleri için koşturuyorlar. Narlıdere'de yaşlılarımızı aileleri ile olma hakkı olan ama aileleri ile olamayanları ziyaret ettik. Edremit'te ailesi bulunan ve bayramın 3. günü doğum günü olan Aybüke öğretmenimizi unutmadık. Batman'ı yazmasan tavsiyelerine rağmen Batman'da öğretmenlik yapmak istediğinde bulunarak tercih yapan, kızım Batman'a gidiyorsun dikkat et kendine diyen babasına sen bu memleketin her yeri bayrağın dalgalandığı yer vatandır demedin i bize diyerek ben gitmesem o gitmese diyerek şahadete koşan 23 yaşında Aybüke kızımızın ailesi ile bayramlaştık dualarını aldık. İstanbul'a gelerek kıyafetinden dolayı şiddet gören bir genç kardeşimizle beraberdik ve sonra Gümüşhane'ye geldik' diye konuştu.

SON ZİYARET RİZE'DE Kİ KAYINVALİDE OLDU
Gümüşhane'de şehit öğretmen Necmettin Yılmaz ailesiyle bayramlaştıklarını ifade eden Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hediye olarak gönderilen kalemi şehit öğretmenin annesi Gülay Yılmaz'a takdim ettik. AK Parti İnsan Hakları Komisyonu adına da şehit ailesine Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye ettik. Aile ziyaretinin ardından şehit öğretmenin aile kabristanındaki mezarını ziyaret etti. İnsan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan tarafından Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Ardından Trabzon Maçka'da şehit olan Eren Bülbül'ün ailesine ziyarette bulunduk. Sonrasında Rize'ye gelerek kıymetli meclis başkanımız İsmail Kahraman'ın Rize'mizde olduğunu duyunca genel başkan yardımcısı olarak kendisini ziyaret ettim. Bayramlaşarak Rize'de yaşayan kayınvalidemin elini öptüm bayramlaştım. Bugünde Rize İl Başkanlığında teşkilat mensupları ile görüşerek burada basın toplantısını yapıyoruz. Bu ziyaretlerde birkaç noktanın önemini çok iyi gördük. Sınırımızın içinde dışında çok büyük bir mücadele veriliyor. Fırat Kalkanı harekatında nasıl yaptıysak, bizde gidip gördük sınırın içinde dışında her türlü mücadele bu vatan için bu vatanın vatandaşları için devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadelesine büyük bir başarı ve kararlılık ile devam edecek. Dünyanın neresinde olursa olsun bizim dünya beşten büyüktür diyen bir Cumhurbaşkanımız var. Sadece bu ülkenin haklarını değil tüm mazlumların haklarını savunan bir liderimiz var. Terörle mücadelede bizim müttefiklerimizin ve dostlarımızın da aynı bizim gibi kararlılıkla davranmalarını bekliyoruz. Burada yapılan dünyanın başka yerinde olabilir. O yüzden hep beraber terörle mücadele etmeliyiz. Arakan'da Myanmar'da yapılanları hatırlamadan geçemeyeceğim. Büyük bir katliam yaşanıyor. Türkiye ise kendine yakışır bir duruş sergiliyor. AFAD ekipleri çalışmalarını başlattı. Bölgeye destek oluyoruz. Oradaki kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

BAŞKAN AVCI'DAN TEŞEKKÜR
Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ı ve ekibini Rize'de ağırlamaktan ötürü mutlu olduklarını belirten Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, 'Bugün teşkilatlarımız ile çeşitli toplantılarımız vardı. Sağ olsun misafirlerimizde bize eşlik ettiler. Kısa zamanda bir çok arkadaşımız genel başkan yardımcımıza ulaşabildi. Teşkilatımız olarak kendilerine bir teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Bayram dolayısı ile bir çok yeri ziyaret ederek önemli bir görev üstlendiler. İnsan hakları mağduriyeti ile ilgili çalışmalarını takdirle izliyoruz. Başkanımız ve ekibine hem çalışmaları hem de bizi ziyaretleri için çok teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Kavakçı Kan çeşitli ziyaretlerde bulunarak bugün Rize'den ayrılacaklarını ifade ettiler.

Küçükçekmece'de Fabrika Yangını: Faciadan Dönüldü Küçükçekmece'de Fabrika Yangını: Faciadan Dönüldü


Editör: Haber Merkezi