Erzurum'da Emniyet Müdürlüğü ile MİT işbirliği ile FETÖ/PDY'nin Doğu Anadolu-Doğu Karadeniz Emniyet Sorumlusu Ercan Şahin ve Doğu Anadolu-Doğu Karadeniz Emniyet Sorumlusu 'Cemil' kod Celal Aydıner, saklandığı 'gaybubet' evinde gece yarısı düzenlen operasyonla gözaltına alındı.Her iki şahıs da emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından 'FETÖ üyesi olmak' suçundan tutuklanarak Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Ankara’da Rize’yi Tanıtacaklar Ankara’da Rize’yi Tanıtacaklar

RİZE'DE YAKALANAN SÖZDE İMAMLAR ONLARI İŞARET ETMİŞTİ
FETÖ/PDY'nin 'mahrem imamı' olduğu belirtilen 7 kişi, sorgularında örgütün yapılanmasına ilişkin önemli bilgileri verdi. FETÖ/PDY'nin ülkeyi 5 büyük bölgeye ayırdığı, bu bölgeleri de alt bölgeler ile onlara bağlı küçük bölgeler olarak belirlediği tespit edildi. 5 büyük bölgeden biri olan Erzurum'a bağlı alt bölge olan Trabzon'un, Rize, Artvin, Ordu ve Giresun illerinden sorumlu bölge ili olarak belirlendiği bilgisine ulaşılırken, örgütün deşifre olmamak için büyük gizlilik içerisinde hareket ettiği ve polisleri yüksekokul, üniversite ve akademi mezunları olarak 3 gruba ayırdığı belirlendi. Örgütün 7 mahrem imamının, 'Genel Müdür' koduyla bilinen Trabzon Bölge Sorumlusuna bağlı olarak görev üstlendiği ortaya çıktı.

15 TEMMUZ GECESİ 'DİRENMEYİN' MESAJI ALMIŞLAR
FETÖ/PDY'nin 7 mahrem imamının, 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin de önemli bilgiler verdiği öğrenildi. 'Genel Müdür' kodlu Trabzon bölge sorumlusunun, darbe girişiminin başladığı anlarda mahrem imamlara, 'Darbeciler çok kan dökülmesini amaçlıyor. Polislere söyleyin, kesinlikle çatışmasınlar ve direnmesinler' mesajı ulaştırdı. Mahrem imaların da, örgütün gizli haberleşme programı üzerinden aldıkları bu mesajı sorumlu oldukları polis gruplarına ilettikleri belirlendi.

Editör: Haber Merkezi