Türkiye Rafting Milli takımı, Brezilya'ya ait 25 yıllık rekorunu egale ederek, 4 Klasmanda (Sprint- Kafa Kafaya-Slalom-Nehir İnişi) olmak üzere 1000 tam puan elde ederek, U19 Erkekler Klasmanında Dünya Şampiyonu olmuştu.Toplamda 35 altın madalya ve 1 Dünya şampiyonluk kupası alarak, Türkiye'ye dönen, Rizeli sporcu ve antrenörlerden oluşan Rafting Milli takımı,Rafting sporunu Ardeşen Belediye Başkanlığı döneminde Fırtına deresi vadisinde Rafting sporunu başlatan kişi olarak bilinen, Çevre Eski Bakanı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Dünya Şampiyonu Raftingcileri makamında kabul ederek, bu büyük başarılarından dolayı tebrik etti.

Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım

Dünya Şampiyonu olan Türkiye Rafting Milli Takımı, Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı Başkanlığında ki,Rafting Milli Takım Antrenör ve sporcularıyla makamında bir araya gelen, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 'Milletçe göğsümüzü kabartan böylesi önemli bir başarıyı ülkemize kazandıran siz sevgili sporcularımızı, siz sevgili antrenörlerimizi ve Rafting As Başkanımız Fikret beyle birlikte hepinizi gönülden tebrik ediyorum. Geçmişte bu sporun bölgemizde yapılaması noktasındaki emeğimizin sonucunda, adrenali yüksek bu su sporumuz bölgemizin en öncelikli sporu konumuna gelmiş oldu. Sizlerin bizlere böyle önemli başarılaramilletçeihtiyacımızın çok olduğu bir dönemde dünya şampiyonluğunu ülkemize kazandırmanızdan dolayı bir kez daha kutluyorum. Sizlerin buönemli başarısında, emeği geçen herkese tebriklerimi sunuyorum.' diye konuştu.

Ziyarette konuşan, Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'na teşekkürü ederek, kendilerinin Ardeşen Belediye Başkanlığı döneminde Fırtına deresinde yakmış olduğu rafting meşalesinin, bu gün Karadeniz bölgesi illeri başta olmak üzere, Türkiye'nin onlarca ilinin, nehir, irmek ve derelerinde rafting sporu meşalesinin halen yanmakta olasının en önemli katkılarına teşekkür etti. Her zaman rafting sporuna vermiş olduğu, maddi ve manevi desteklerden dolayı şükranlarını sundu.
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI - FOTOĞRAFLAR: MEHMET KAPTAN ERBAŞ

Editör: Haber Merkezi