Üretici ödemelerini zamanında yapan, yeni yatırımlarla fabrikalar kurarak kapasitesini artıran, her geçen gün ürün çeşitliliğini artırarak dünya piyasalarına giren, uluslararası kalite ödülleri alan ve kar eden ÇAYKUR, Katarlılara satıldığı yönünde asılsız bir iddia ile gündeme geldi. MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan, twitter hesabından Varlık Fonuna devredilen Çaykur'un Katarlılara satıldığı iddiasında bulundu. Asılsızı bu iddia kısa sürede yalanlandı. Çaykur Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada 'Çaykur'un Katarlılara satıldığı haberinin gerçekle alakası yoktur. Böyle bir konu kesinlikle söz konusu değildir.' ifadelerine yer verildi. Milletvekilliği yapmış birinin milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bir kurumla ilgili böyle sorumsuzca paylaşımlar yapması tepkilere neden odlu. Sosyal medyada dalga dalga yayılan bu yalan karşı bölge halkı tepkisini sert bir şekilde ortaya koydu.

Çaykur'un Katarlılara satıldığı iddialarını gündeme taşıyan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın 24'üncü dönemde olduğu mecliste milletvekillerinin 11 bin lira maaşla geçinemediğini belirterek kamuoyundan büyük tepki .çekmişti.

Rize-Artvin Havalimanı'nda Araç Kiralama: Bilmeniz Gerekenler Rize-Artvin Havalimanı'nda Araç Kiralama: Bilmeniz Gerekenler



MİLLETVEKİLİ 11 BİN LİRA MAAŞLA GEÇİNEMEZ DEMİŞTİ
Çaykur'un Katarlılara satıldığı iddialarını gündeme taşıyan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın 24'üncü dönemde mecliste olduğu yıllarda milletvekillerine yapılan gece yarısı zammına yönelik tepkilere cevap vermiş, bir ayda yaptığı yaklaşık 11 bin liralık harcamanın listesini yayınlayarak bu maaşla geçinilemeyeceğini açıklamıştı. Asgari ücretin o dönemde 1000 lira olduğu ülkemizde milletvekilinin 11 bin lira ile ge.inemeyeceğini açıklaması tepkilere neden olmuştu.

VARLIK FONU HABERLERİ YALANLADI
Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. tarafından sosyal medyada ve bazı haber mecralarında çıkan 'ÇAYKUR Satılıyor' şeklindeki haberler yalanlandı.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. 'Birkaç gündür sosyal medyada yer alan ve Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki ÇAYKUR'un satıldığı veya teminat verildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş., bu konuda her hangi bir görüşme yapmamıştır.' Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki ÇAYKUR'un güçlenerek daha da ileriye gitmesini sağlayacak çalışmalar devam edeceğinin belirtildiği açıklamaya söyle devam edildi. 'ÇAYKUR, hem Rize hem de Türkiye için yerli katma değer üretmeye şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Haber Merkezi