Kahraman'ı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak,Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Avcı karşıladı.Valiliği ziyaret eden Meclis Başkanı Kahraman, tören mangasını selamladıktan sonra şeref defterini imzaladı.Kahraman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 Ağustos 1461'in Trabzon'un fetih tarihi olduğunu belirterek, fetih şöleninin bu yıl ilk kez Rize Belediyesince gerçekleştirileceğini bildirdi.

Demir Korkulukları Çalan 5 Şüpheli Yakalandı Demir Korkulukları Çalan 5 Şüpheli Yakalandı

Meclis Başkanı Kahraman, 'Ceddimiz Fatih Sultan Mehmet Han büyük bir orduyla geldiği Trabzon'u devlet olarak kendisine biat'larını bağışlaması dileğiyle Trabzon İmparatorluğunu fethetti. Trabzon'a bağlı Rize ve Artvin de aynı şekilde Osmanlı toprağı oldu. Dolayısıyla bu iki vilayetimizin kökü, tarihi 28 Ağustos 1461'dir.' diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ı beraberindeki heyetle ziyaret etti. Meclis Başkanı Kahraman, Belediye başkanlığı makamında Başkan Kasap'a Tarih şuurunu ve bilincini canlandırmak maksadıyla Rize'nin Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 555. yılı kutlama etkinlikleri tertipledikleri için teşekkür etti. 'Kökü olmayanın meyve vermesi mümkün değildir. Kökü olmayan ağacın kurumaması mümkün değildir. Kök tarihtir. Tarihimize sahip çıkacağız inşallah.' ifadesini kullandı.

Meclis Başkanı Kahraman 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi ile ilgili ise'Emniyetimiz sağlam Elhamdülillah. Polisimizden çok memnunuz, dimdik durdu. Askerim de dimdik durdu, asker elbisesi giymiş teröristler vardı, asker değil. Orası peygamber ocağı.' ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, Fetih şölenimizi sizin bilginiz ve önderliğinizde başlattık. İnşaallah bundan sonra Allah'ın izni ile devam edeceğiz. Tüm paydaşlarla birlikte yürütmenin gayreti içerisindeyiz. Sizlerde bir büyüğümüz olarak her zaman destekçimiz oluyorsunuz dedi.

Editör: Haber Merkezi