TÜMSİAD Rize Şubesi'nin yapılan 6'ıncı olağan Genel Kurul'unda başkanlığa Abdulbaki Fil yeniden seçildi. Genel Kurul'da konuşan TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, 'TÜMSİAD birlik ve beraberliğe zarar verecek ülkemizi ve milletimizi içerde ve dışarıda zor durumlara düşürecek her türlü faaliyetin kesinlikle karşısında olup milli iradeden ve demokrasiden yana olan duruşunu her zaman ve her zeminde göstermeye devam edecektir.' dedi.

TÜMSİAD Rize Şubesi'nde gerçekleştirilen Genel Kurul'a Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Kendirli Belediye Başkanı Alaeddin Serdar, MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz ile davetliler katıldı.

TÜMSİAD'IN 1O'UNCU YILI
Genel Kurul'da konuşan TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, aldıkları dua ile samimi, gayretli ve aynı zamanda kararlı adımlarla 2005 yılında kurulan mütevazi bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek 'Küçük bir aile ile başlayan birliktelik 10'uncu yılında Avrupa ve dünyada şube sahibi ve ekonomik etkisi ile ciddi bir büyüklüğe ulaştı. Bizim bugünlere taşıyan bütün gönül dostlarına kalbi şükranlarımızı sunuyorum. Hepimizin malumu olduğu üzere yakın ve uzak coğrafyamızda ortaya çıkan siyasi, küresel ve ekonomik krizleri ile Türkiye'ye yönelik algı değiştirme operasyonlarına rağmen ekonomimiz hamdolsun olumlu gelişimini sürdürmektedir.' dedi.

Rize’de Çay Yevmiyesi Kaç TL Olacak? Rize’de Çay Yevmiyesi Kaç TL Olacak?

'MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİNİN YANINDAYIZ'
2023 vizyonunda dünyanın 10'uncu büyük ekonomisinden biri olmayı hedefleyen ülkenin bugünkü değerlerin üzerinde ekonomik büyüme rakamlarına ulaşması gerektiğini ifade eden Fili konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Buda istikrar ile ve bizim gibi sizin gibi iş adamları ile mümkündür. Demokrasi milli irade ile ekonomi arasında hassas ilişki vardır. İstikrarın sürdürülebilir olmadığı bir ortamda ekonominin güçlü olası ve büyümesi beklenemez. Bunun farkında olan TÜMSİAD birlik ve beraberliğimize zarar verecek ülkemiz ve milletimiz içerde ve dışarıda zor durumlara düşürecek her türlü faaliyetin kesinlikle karşısında olup milli iradeden ve demokrasiden yana olan duruşunu her zaman ve her zeminde göstermeye devam edecektir. '

YÖNETİM LİSTESİ
Abdulbaki Fil'in başkanlığında tek liste ile gidilen genel kurulda sunulan iste oybirliği ile seçildi. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Abdülbaki Fil, Selçuk Beşikçi, Mustafa Hanedar, Emin Diler, Fahrettin Öztürk, Cihan Barış Turan, Hasan İsmailoğlu, Salih Serdar, Aziz Karaali, İsmail Mollamahmutoğlu, Coşkun Yeğe, Vedat Kabil, Hızır Yılmaz Türüt,Abdulaziz Avcı, Habip Koçal, Recep Çatan, Celal Peçe, Nihat Balcı, Birkan Öksüz.

Genel Kurul'da yeniden başkanlığa seçilen TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, birlik ve beraberlik içinde Rize için çalışacaklarını mesajını vererek genel kurula katılanlara teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi