Rize'nin trafik sorunu çoğu kişi tarafından dile getiriliyor. Bu konuda en fazla şikayeti olan mesleklerin başında şüphesiz taksiciler geliyor. Şehirde taksicilik yapan Ahmet Taşçı, taksiciler olarak trafik sıkıntısı nedeniyle iş yapamadıklarını söyledi.

Taşçı, 'Rize'de trafik yürümüyor. Mesai çıkışları büyük sıkıntılar oluyor.Ben taksici olarak trafik yoğunluğundan durağıma yanaşamıyorum. Şehir içinde aldığımız 10 liranın yarısını yolda yakıyoruz. Müşteri biniyor acelesi var ancak biz yoğunluktan yetiştiremiyoruz. Geçenlerde bir yolcuyu Dosma'ya götürmek üzere akşam ezanı saatlerinde aldım, yatsı zamanına kadar dönemedim ve namazı kaza etmek zorunda kaldım. Ben bu duruma sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum.' dedi.

'MİNİBÜSÇÜLERE YETERLİ DENETİM YOK'

Taşçı, trafik sorununun en önemli nedenlerinden birininde minibüs şoförlerinin kurallara aykırı hareket etmesi olduğunu söyledi. Minibüslerin cepler yerine yolun ortasında durarak yolcu aldığını söyleyen Taşçı, 'Minibüsçülerin hepsi bizim arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ancak bu kadar cep yapılmasına rağmen buralara girip yolcu almıyorlar. Ayakta 20 tane yolcu alıyorlar. Polisler taksicileri denetliyor, kış lastiği takmış mı diye bakıyor. Buna bir itirazımız yok tabi, olması gereken bu ancak minibüs şoförlerine neden bir denetleme yok! Bizim itiraz ettiğimiz konu bu. Rutin kontrollerin yapıldığını söylüyorlar ama biz Rize'de yaşıyoruz, görüyoruz bu durumu değişen bir şey yok.' dedi.

Belediye Başkanı Reşat Kasap'a bu durumu bizzat iletip ''Siz sabah okul saatlerinde gelip bir minibüse binip durumu görün' dediğini söyleyen Taşçı, minibüsçülerin daha büyük araçlara geçmesi ve bozuk para ile uğraşmak yerine akbil sisteminin oluşturulması gerektiğini belirtti.

'OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMEDEN TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMEZ'

Rize'nin büyük bir otopark sorunu olduğunu söyleyen Taşçı, bu sorunun çözülmeden trafik sorununun çözülemeyeceğini söyledi. Taşçı, ayrıca apartmanların altında park yapan araçlara dikkat çekerek, 'Bu apartmanların otoparkları yok mu?. Çekici bile yok Rize'de. Encümen kararı ile çekicilerin kaldırıldığını söylüyorlar. Böyle bir şey olabilir mi?' dedi.

'SESİMİZİ DUYURMAMIZ LAZIM'

Taksiciler olarak seslerini duyurmaların gerektiğini söyleyen Taşçı, 'Bu konuda belediye başkanına sesleniyorum. Hasan Karal gelip bizim sorunlarımızı dinlediği zamanda bu konuyu ilettim. Ayrıca Şoförler Odası Başkanına sesleniyorum. Ses getirecek bir eylem yapılmalı. Bizim sesimizi cumhurbaşkanına duyurmamız lazım. Şoförler Odası Başkanı seçim zamanı oy için geziyor. Bu sorunu bir an önce çözmesi gerek arkasında yaklaşık 400 tane taksici esnafı var. Toplasın bizi yürüyelim, sesimizi duyuralım. Amacımız kimseye karşı gelmek değil sadece hakkımızı arıyoruz' dedi.

Rize'de Cinayet Kurbanı Genç, Son Yolculuğuna Uğurlandı Rize'de Cinayet Kurbanı Genç, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Editör: Haber Merkezi