Taş ocağını modern bir barınağa dönüştürmek için harekete geçen emekli öğretmen Ayşe Gavremoğlu ve ona destek veren çok sayıda hayvansever yavrulara yiyecek taşıdı, barınak yapımı için kampanya başlattı.

Merkeze bağlı Zincirliköprü Köyü'nde eski bir taş ocağı içerisinde bırakılan yavru köpeklerin bakımı için hayvansever emekli öğretmen Ayşe Gavremoğlu, kendi imkanları ile harekete geçti, lokanta ve restoranlardan topladığı atık yemeklerle yavruları beslemeye başladı. Ancak Gavremoğlu'nun köpekleri beslemeye başlamasının duyulması sonrasında çevreden bazı vatandaşlarda, köy ve mahallelerden topladıkları yavru köpekleri bu alana bırakıp gitti. Böylelikle taş ocağı kısa sürede yavru köpeklerle doldu, köpek sayısı 50'yi aştı. Yavru köpeklerin durumunun basına yansımasının ardından Rize ve Türkiye'nin değişik illerinden hayvanseverler harekete geçti.

YAVRULARA KURU MAMA ULAŞTIRILDI

Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

Taş ocağını modern bir barınağa dönüştürmek için harekete geçen emekli öğretmen Ayşe Gavremoğlu ve ona destek veren çok sayıda kişi, yavrulara yiyecek taşıdı, barınak yapımı için kampanya başlattı. Kısa sürede yankı bulan kampanyada hayvanseverler Ayşe Gavremoğlu'na köpeklere kuru mama alınması ve kulübe yapılması için maddi yardım ulaştırdı. Rize Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12'nci Bölge Müdürlüğü de, taş ocağı alanına köpek kulübeleri yapımı için çalışma başlattı. Karınları doyan yavru köpekler kısa bir süre sonra modern bir barınağa kavuşacak.

'ONLAR BİZE EMANET YETİMLER'

Hayvansever emekli öğretmen Ayşe Gavremoğlu, insanların annelerinden ayırdığı yavru köpekleri taş ocağına götürerek bıraktığını belirterek, bunun yapılmaması gerektiğini söyledi. Bu alana birkaç yuva koyduğunu ve yavruları beslemeye çalıştığını anlatan Gavremoğlu, 'Sayı her geçen gün artıyor. Olayın haber yapılması sonrasında resmi kurumlar ve hayvanseverler de devreye girdi. Yardım önerileri geldi. Bu alanı daha da düzelteceğiz. Yavruların 6 aylık olana kadar burada bakılmasını istiyoruz. Ancak alanı biraz daha düzene sokmamız lazım. Yol köpekler için tehlike oluşturuyor. El birliği ile bunları aşacağız. Rabbim hepsini bize yolladı. Onlar bize emanet yetimler. İnsanlarımızın merhameti artmalı. Bunları sahiplendirebilirsek çok daha güzel olur' dedi.

Editör: Haber Merkezi