Rize'de eski Taşlıdere Çay fabrikasının yerinde yapılacak olan Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesinin temel atma törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Ak Parti İl Başkanı Muhammed Avcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı.

Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı,

'Gün gelir bir gün sakın ha şöyle demeyin! Bunları zaten yapacaktınız demeyin. Çok büyük haksızlık olur. Bugün yapılanlar terleyen insanların eseri. Kaygısı olanların eseridir' dedi.

Türkiye'nin lideri hemşerileri Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 2002 yılından bu yana muazzam bir değişim ve dönüşümü yaşadığını dile getiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı; '70 olan üniversite sayısını 185 'e çıkarttık. İcraatımızın merkezinde hep insan var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın özdeyişini önemsiyoruz. Fakültemizin fiziki anlamda eksikliğini bugün temelini atacağımız bina ile gidereceğiz. Özellikle sağlık alanında ki hizmetlerin kalitesi sağlık turizmi anlamında görüntüyü tersine çevirmiştir. Eskiden imkanları olanlar sağlık ihtiyaçlarını gidermek için yurtdışına giderlerdi. Şimdi ise dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye'ye sağlık hizmeti alabilmek için geliyorlar. Hem daha ucuz hem de daha kaliteli hizmet veriyoruz. Üniversitelerimiz bu noktada önemli bir konumda. Biz üniversitelerimizin imkanlarını çoğaltıyoruz onlarda hizmetlerini daha iyi yapıyorlar. Gün gelir bir gün sakın ha şöyle demeyin! Bunları zaten yapacaktınız demeyin. Çok büyük haksızlık olur. Bunları yapmak hazır parayı bulup ta projeye dönüştürmek değil. Bunları yapacak kaynağı üretiyoruz. Kaynağı planlıyoruz, öncelikleri belirliyoruz, yürüyüşümüzü ona göre sürdürüyoruz. Geldiniz yaptınız zaten yapacaktınız değil. Yol yaptınız, tünel yaptınız, havaalanı yaptınız, hastane yaptınız üniversite kampüsü kurdunuz bunları zaten yapacaktınız. Bu Türkiye yeni kurulmadı geçmişten bu güne bakın. Bugün yapılanlar terleyen insanların eseri. Kaygısı olanların eseri. Şu fakülte binasını temini için çalışmalar yapıldı. Yapımı için kaynak görüşüldü düşünüldü. Cumhurbaşkanımız da bu detaylarla ilgileniyor. Başarmak için konu neyse ortak akıl içerisinde üzerlerine düşeni cömertçe icra etmelerine bağlı. Bütün birimler ortak yerde anlaşmış ve şu an hizmete dönüşmek için bir adım atılıyor. 720 gün olarak ihale dosyasında ön görülen süreyi yüklenici firma 4'te bir oranında düşürerek 1 yıl altı ayda binayı tamamlayacak. İnşallah hep birlikte açılışını gerçekleştiririz'

Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu

2016'DA 60 BİN HASTAYA HİZMET VERİLDİ

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Hüseyin Karaman, Diş Hekimliği Fakültesi'nin üniversiteleri bünyesinde 2010 yılında kurulduğunu hatırlatarak 'Fakültemiz ilk öğrencilerini 2013-2014 sezonunda aldı. Fakültemizde hem lisans hem lisansüstü eğitim verilirken hem de diş hastalıkları üzerine hizmet verilmektedir. Şu an bünyesinde bir profesör, bir doçent, 15 yardımcı doçent ve toplamda 40 öğretim görevlisi akademik personel görev yapmaktadır. 270 öğrenci Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim almaktadır. Fakültemiz mezunlarını inşallah ilk kez bu yıl verecektir. Fakülte olarak bu zamana kadar zor fiziki şartlarda hizmetini ve eğitimini sürdürdü. 2016 yılında fakültemiz 60 bin hasta sayısına ulaşmıştır. Kanal tedavi, gömülü diş tedavi, restoratif diş tedavisi, çocuk tedavileri ve impilant gibi ülkemizde hangi alanda diş sağlığı hizmeti yapılıyorsa bütünü fakültemizde uygulanmaktadır. Fiziki şartları uygun olmayan fakültemiz bugün temelini attığımız yeni bina ile daha modern şartlarda daha güzel hizmetlere imza atacağına inanıyorum' dedi.

FABRİKAYI KAPATMAYIN DEDİLER

Diş hekimliği Fakültesinin çalışmaları eski rektör Nazmi Okumuşoğlu tarafından başlatıldığını ifade eden Rize Milletvekili Hasan Karal; 'Hocamıza buradan teşekkür etmek istiyorum. Kurucu dekanımız Zeynep hanımında gayretleri ile fakültemiz ilimize önemli hizmetler vermesine vesile olmuşlardır. Türkiye'nin en modern ağız diş sağlığı merkezini de Rize'mize bizim iktidarımız döneminde kazandırdık. Şimdi ise yine inanıyorum ki Türkiye'nin en modern Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hekimliği Hastanesi olacaktır. Eskiden gece dişiniz ağrıdığında tuzu su iç denirdi. Şimdi ise 24 saat hizmet veriliyor. Daha sonraki yıllarda il dışına gitmek zorunda kalırdık. Şu an bu fakültenin temelini atacağımız yerde 70 tonlu bir çay fabrikası vardı. Rize'de arazi sıkıntılı olduğu için buradaki fabrikanın kapasitesini kaybetmeden taşımak zorundaydık. O dönem protestolar oldu. Fabrikayı kapatmayın dediler. Ama kapasite artırımlarıyla hiçbir sorun yaşarmadık. Şimdi burada önemli bir hizmet binası yapacağız' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi