Tepe, 'Bu sebeplerle içme ve kullanma sularında görülen yüksek kirlilik oranları bulaşıcı hastalıklara neden olarak insan sağlığını bozmakta, özellikle yaşlı ve çocuklarda ciddi sağlık problemlerine sebep olabilmektedir' dedi.

Bu olumsuz durum suların ısınmasından dolayı özellikle yazın çok daha belirgin hale gelmektedir. Bu sebeple bu konuda gerekli önlemler almamız şarttır. Müdürlüğümüzce mahalle mahalle köy köy yaptığımız denetim ve izlemlerde ne yazık ki özellikle su depolarımızın birçoğunun içlerinin fayans vb. olmadığı, havalandırma bacalarının bulunmadığı, depo kapaklarının açılmaması için betonlandığı tespit edilmiştir. Tüm bu durumların çok daha kötüsü uzun süre depolar temizlenmediğinden depo diplerinde ciddi miktarda çamur oluştuğu ve havasız kaldığından dolayı da kokuştuğu görülmüştür. Böylesi uygunsuz depoda bekleyen suyun ne kadar temiz olursa olsun kirlenmemesi mümkün değildir. Dolayısıyla bu suyu kullanan vatandaşlarımızın hastalanmamasını beklemek ne yazık ki gerçekle bağdaşmayan iyimserlik olacaktır.

Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

-Lüften su depolarımızı temizleyelim

Son derece önemli olan konuyla ilgili tüm mahalle ve köy depolarımızın içlerinin en azından iki ayda bir temizlenmesi vatandaşlarımıza yapacağımız en büyük görev ve hizmetlerin başında gelmektedir. Bu sebeple tüm kıymetli muhtarlarımızı mahalle ve köy halkı ile birlikte su depolarını temizlemeye davet ediyoruz. Muhtarlarımız talep ettiği taktirde de Merkez ve İlçelerimiz de bulunan Çevre Sağlığı Teknisyenlerimiz temizlik çalışmalarına katılıp teknik destek vereceklerdir. Ayrıca söz konusu su depoların temizlenip temizlenmediğini yazın 2, kışın ise 3 aylık periyotlarla düzenli kontrol edip Valiliğimize rapor sunacağız. Ayrıca özellikle yaz boyunca yaptığımız su analiz sıkılığını da normalin üstüne çıkartacağız. Unutulmamalıdır ki köyün, mahallenin suyunun temizliği yolunun asfalt ve betonunun durumundan çok daha önemlidir.


İlimizin büyük kısmına hitap eden Andon içme suyu şebekesi ise düzenli bir şekilde arıtılıp klorlandığından dolayı güvenilir, temiz içme suyudur. Vatandaşlarımız bu şebeke suyunu güvenle kullanabilirler. Müdürlüğümüzce sürekli kontrol analizleri yapılan bu su temiz olmasına rağmen yine de su kesintilerinden sonra ilk gelen suyun kullanılmaması için vatandaşlarımızı uyarıyoruz, çünkü şebekede olabilecek çatlaklar boru içi suyun boşalması durumunda negatif basınç oluşturarak boru dışındaki çevresel suyu boru içine çekilmesine sebep olacaktır. Yine site ve apartman depolarının kullanılması durumunda bunların da düzenli aralıklarla temizlenmesi gerekmekte olup bina sakinlerimizin özellikle yöneticilerini bu konuda uyarmaya ve teşvik etmeye davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi