Başar, yaptığı açıklamada, sportif tırmanışın çok bilinmediğini, kapalı alanlarda yapılan tırmanışları içerdiğini belirterek, 'Sportif tırmanış, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ilk defa yer alacak. Milli takım da buna yoğun bir şekilde hazırlanıyor.' dedi.

Türkiye'de sportif tırmanışın yeni bir branş olduğunu ifade eden Başar, 'Bazı illerimizde sportif tırmanış duvarları var ancak ülkemiz bu bakımdan fakir durumda. Bu da sporun yaygınlaşması için bizi oldukça zorluyor. Başarı için duvar sayımızı artırmamız şart.' diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının, federasyonun ve belediyelerin katkılarıyla birçok ilde yeni duvarlar yapılmaya başlandığını kaydeden Başar, 'En son Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkısıyla bir duvar yeri tamamlandı. Yine Trabzon'da bir duvar yeri için uğraşıyoruz. Karabük'te, Diyarbakır'da, İzmir'de, Isparta'da bu şekilde çalışmalarla hep birlikte bu faaliyeti yapmaya çalışıyoruz.' ifadelerini kullandı.

- 'Genç sporcu arıyoruz'

Başar, sporcu eğitimlerine çok önem verdiklerinin altını çizerek, 'Özellikle genç sporcu arıyoruz. Gençlere yatırım yaparak, geleceği hedefliyoruz. Sportif tırmanıştaki esas hedefimiz, 2020 ve 2024 Olimpiyatları. Yeni, yarışçı bir nesil gelmesi gerekiyor. Bu da kolay olmuyor. Şu an federasyonumuz buna ağırlık veriyor.' şeklinde görüş belirtti.

Çayelispor, Giresun'dan 3 Puanla Döndü Çayelispor, Giresun'dan 3 Puanla Döndü

Federasyonun ana branşının dağcılık olduğunu dile getiren Başar, 'Eğitimlere çok fazla yatırım yapıyoruz. Gençleri ve sporcuları yetiştiriyoruz. 2018 itibarıyla 18 yaş altı dağcıları yetiştirmek için kulüp desteklemesine başlıyoruz. Sporcu sayımız her geçen gün artıyor.' diye konuştu.

Başar, yeni rotalar ve tırmanış parkurları oluşturduklarını anlatarak, Doğu Karadeniz'e yabancı sporcuların da ilgi gösterdiğini ifade etti.

Bölgenin artan turizm potansiyeline de dikkati çeken Başar, dağcılık ve doğa sporlarını da turizmin içine katmak için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi