Yeni sezon öncesi yeniden yükseldiği Süper Lig'de iddialı bir kadro ile mücadele etmek isteyen Çaykur Rizespor'da rota bu sezon küme düşen başkent ekiplerine döndü. Osmanlıspor'un başarılı orta saha oyuncusu Musa Çağıran'ı kadrosuna katmak isteyen yeşil-mavililerde bu transfer için bizzat Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı'nın devrede olduğunu ve başarılı oyuncuya yeşil-mavili
formayı giydirmek için ısrarcı olduğu bildirildi.

Futbola Altay altyapısında başlayan Musa Çağıran, 3 Şubat 2010 tarihinde Galatasaray ile 2009-2010 sezonu sonuna kadar Altay'da forma giymeye devam etmek üzere 3 yıllık sözleşme imzalayarak Altay'dan Galatasaray'a transfer oldu. Musa Çağıran 2010-2011 sezonundan itibaren Galatasaray forması giymeye başladı. Galatasaray ile 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren 3 yıl sürecek bir sözleşme imzaladı. Galatasaray forması altında ilk golünü PAS Homedan takımına karşı oynanan hazırlık maçında attı. Aynı zamanda Kleve ile oynanan karşılaşmada 2 asist yapan oyuncu gelecek için Galatasaray taraftarına umut verse de 2010-11 sezonunun sonuna kadar Konyaspor'a kiralandı.

Rizeli Futbolcu ‘Dalya’ Dedi Rizeli Futbolcu ‘Dalya’ Dedi

Musa Çağıran, 2011-12 sezonunun yaz transfer döneminin son gününde Galatasaray'ın Sercan Yıldırım transferinde 3 milyon euro + futbolcu uygulamasına gör Bursaspor'a verildi. Bursaspor'la 4 yıllık anlaşma yapan Musa Çağıran, 2011-12 sezonunda 18 maçta 1 gol kaydetti. Musa, 2012-13 sezonunda ise Süper lig'in 3.haftasında eski takımı Galatasaray'ın ağlarını havalandırmış fakat kısa bir süre sonra da kendi kalesine gol atmıştır. 2013-14 devre arasında kadar Bursaspor ile Süper Lig'de 51 maça çıkan oyuncu, 2 gol attı, 1 kendi kalesine gol attı, 7 asist yaptı, 12 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Türkiye Kupası'nda ise 10 maça çıkan oyuncu 3 asist yaptı.

UEFA Avrupa Ligi'nde de 4 maça çıktı. Ertuğrul Sağlam'ın gönderilmesi ve Hikmet Karaman ardından Christhoph Daum'un teknik direktörlüğe getirilmesiyle daha az tercih edildi ve daha çok Alfred N'Diaye, Maurice Edu ve Fernando Belluschi gibi isimlerin arkasında yedek bekledi. 2013-14 devre arası transfer döneminde ise orta saha transferi için uzun zamandan beri arayış içerisinde olan ve Tolunay Kafkas'ın çalıştırdığı Kardemir Karabükspor'a transfer oldu. Musa bir sezon sonra ise Osmanlıspor'un yolunu tuttu. Geçtiğimiz yıl başkent ekibi ile toplamda 28 maça çıkan Musa Çağıran 8 gol attı 3 de asist yaptı.

KALE İÇİN ADAY HOPF
Çaykur Rizespor, transfer döneminde kalesini de güçlendirmek istiyor. Süper Lig'in tecrübeli kalecilerinden Johannes Hopf, Atmaca'nın ilk hedefi.Geçtiğimiz sezon 28 yıl aranın ardından efsane başkanı İlhan Cavcav'ın adını taşıdığı sezonda küme düşen Gençlerbirliği'nin kalesini koruyan Hopf, 33 maça çıkarken kalesinde 54 gol yedi.

Hopf, 7 maçta ise kalesini gole kapattı. Rizespor'un 30 yaşındaki İsveçli kaleciyi yıllık 600 bin Euro'luk ücretle ikna ettiği öğrenildi. Hopf, Futbola IFK Simrishamn'da başladı. Hammarby'ye transfer oldu, 7 sezon boyunca Hamm arby ' nin formasını giydi. 2 0 1 5 yılında Gençlerbirliği'ne transfer olan Hopf, başkent ekibinde 3 sezon kaleyi korudu.

Editör: Haber Merkezi