Rize Şoförler Esnaf Odası Başkan adayı olan Ali Karafazlı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaları mevcut başkan Muzaffer Turan gazetemize değerlendirdi.

Yeni dönemde aday olmayı düşünmediğini ifade eden Rize Şoförler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Turan, 'Başkan adayı bir arkadaşımızın bizi hedef alan açıklamalarına bir cevap vermek zorunda hissediyorum kendimi. Basının karşısında bizimle ilgili söylediği sözler beni ve arkadaşlarımı üzdü. Bizim için gerekli hizmeti vermediğimiz, odamızı kendi hegemonyamız için kullandığımız, koltuk sevdalısı olduğumuz, iş bilmez olarak bizi nitelendirmesine çok üzüldüm. Bunları kesinlikle hiç bir arkadaşımız kabul etmemektedir ve hayretle karşılamaktayız. Ben önceki veda konuşmamda aday olan tüm arkadaşlara başarı da diledim. Mevcut olan hiç bir adayın yanında olduğuma dair bir açıklamam da olmadı. Bizim için çıkıpta basın karşısında sarf edilen bu sözlere hiç bir şekilde layık değiliz' dedi.

'BEN BUNLARA LAYIK MIYIM?'
Rize Şoförler Esnaf Odası'nda 8 yıldır başkanlık görevi yürüttüğünü beliren Turan, 'Çıkan haberleri görünce kendi kendime 'Ben bunlara layık mıyım?' diye sordum. Bu odaya yıllarımı verdim. Sadece kendi açımdan değil, bu açıklamalar ile yönetim ve denetim kurulundaki arkadaşlarımızda töhmet altında kaldı.' dedi.

'İCRAATLARIMIZI YÖNETİM FAALİYET RAPORUNDA AÇIKLADIK'
Turan, oda başkanlığı döneminde yaptığı icraatları 'Yönetim Faaliyet Raporu' altında üyelerin değerlendirmesine açtıklarını belirterek, ' Raporda da bahsettiğimiz gibi biz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve üst kuruluşlar tarafından verilen görevler odamız tarafından titizlikle yerine getirilmiştir. Üyelerimizin mesleki ve teknik ihtiyaçları karşılanmış, mesleki faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla gerekli çalışmalar yapılmıştır. Üyelerin çalışma genelinde hakları korunmuş, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde gerekli girişimlerde bulunularak üyeler ile müsteşarlık arasındaki problemler giderilmeye çalışılmıştır.' dedi.

Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar? Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar?

'HERHANGİ ÜCRET TALEP ETMEDEN ÇEKİCİ HİZMETİ VERDİK'
Başkanlığı süresince ellerinde geldiğince üyelerine hizmetlerde bulunduklarını söyleyen Turan, 'Biz görevimizi dört dörtlük yerine getirdiğimizi savunmuyoruz ancak geldiğimiz günden bu yana odamız üyeleri için elimizden gelen çalışmaları yaptık. Kooperatif ya da durak başkanlarımızdan gelen talepler, her ay düzenlemiş olduğumuz yönetim kurulu toplantısına sunulmuştur. Bu taleplerin tamamı yönetim kurulu toplantılarımızda kabul edildi. Odamız 2014-2018 yılları arasında toplam 45 bin 430 TL muhtelif para yardımı yardımında bulunmuştur. 2 adet hizmet aracımız satılarak yeni bir çekici odamıza kazandırılmıştır. Üyelerimizden herhangi ücret talep etmeden çekici hizmeti verdik. Çeşitli medya organlarında odamızın sıkıntılarını dile getirdik. Rize Belediyesi ve İl Trafik Komisyonu ile birlikte trafik konusunda çeşitli projelerimiz hakkında görüşmeler yaptık. Plaka basım hizmetimiz hızlandırılmıştır.' dedi.

'ODAYI BORÇLA DEVRALDIK'
Turan, 2010 yılında başkanlığa seçildiği zaman odanın 235 bin TL borcu olduğunu hatırlatarak, '8 sene içerisinde borcu sildik, emekli olanlara tazminat paraları verdik. Kasamızda da çok şükür paramız bulunmaktadır. 'Çamur at izi kalsın' şeklinde yaklaşımlar hiç kimseye yakışmamaktadır. Karafazlı'nın yapmış olduğu ithamlara karşı oda olarak yaptığımız icraatları tek tek raporda belirtik. Rize'de ve Karadeniz'de odamızın temsil edilemediğine yönelik açıklamalar oldu. Bu durum bizi çok üzdü. Samsun Şoförler Odası başkanı aslen Trabzonlu olan Fevzi Apaydın, şuan Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu genel başkanıdır. Genel başkanla birlikte federasyonun yönetim kurulu 16 kişiden oluşuyor. 3 tanede denetleme kurulu vardır. 81 ilde 7000 üyesi bulunan Şoförler Federasyonu'nun başında bir Karadenizli bulunmaktadır.' dedi.
Turan 10 Mart'ta yapılacak olan genel kurula tüm üyelerin katılmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi