Turanlı, küçük esnafın sorunlarına değinirken, 'Küçük esnaf vatandaşımızın faizsiz bankasıdır. Mahallemizdeki en güvenilir dostumuz bakkalımızdır, kahvecimizdir.' ifadelerini kullandı.

Rize Esnaf Sarayı toplantı salonunda yapılan genel kurula; Rize Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ekrem Kılıç, Rize Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca, Rize Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, Rize Şoförler Odası Başkanı Muzaffer Turan , Marangozlar Odası Başkanı Davut Soykan, Ardeşen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı ve üyeler katıldı.

Rize Kahveciler Büfeciler ve Otelciler Esnaf Odası'na tekrar başkan seçilmekten dolayı memnuniyeti duyduğunu belirten Turanlı, 'Odamızın sorunlarını aşmak için Bakanlık nezdinde çalışmalarımız devam ediyoruz. Üst kuruluşta yapmış olduğum görev doğrultusunda meslek odamıza bağlı kurumların problemlerini iletme konusunda bir köprü oluşturmaktayım. Kahvehaneler, büfeler, internet cafeler ya da kantin gibi odalarımıza bağlı işletmelerimizin en önemli sorunu haksız rekabetlerdir. Bu nedenle yeni nesil kafelere işletmelerimiz yenik düşmektedir. Bu konuların aşılması konusunda çalışmalarımız sürmektedir.' dedi.

'GELİŞEN ÇAĞA AYAK UYDURMALIYIZ'
Turanlı, talepler doğrultusunda gelişen değişime ayak uydurmak zorunda olduklarını belirterek, 'Kahveci esnafı olarak gelişen çağda ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Değişen kahvehaneler ile birlikte kahveci jargonu da değişiyor. Günümüzde çok sayıda franchising markaları oluşuyor. Ancak bu sayede rekabet etme şansımız doğuyor. Gençlerimiz ve birçok vatandaşlarımız bu mekanları tercih ediyor. Bu mekanlarla rekabet edebilme konusunda birlikte çalışacağız.' dedi.

'EN GÜVENİLİR DOSTUNUZ KÜÇÜK ESNAFLARDIR'

Rize'de Aç Kalan Ayılar, Evlerin Altını Üstüne Getirdi Rize'de Aç Kalan Ayılar, Evlerin Altını Üstüne Getirdi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in 'Esnaflar ülkenin barometresidir.' sözünü hatırlatan Turanlı, 'Dünyada esnaf teşkilatlarının yapılanmasına baktığımız zaman koruyucu, kollayıcı, teşvik edici uygulamalarda bulunduğunu görüyoruz. Ancak ülkemizde bunları görmek mümkün değil. Yapılanlar sadece kısa vadede günü kurtarmayı amaçlamaktır. Dünyada gelişen ve büyüyen ekonomilere baktığımız zaman küçük esnafı koruyup, desteklediklerini görüyoruz.

Türk toplumunda küçük esnafımız çok önemlidir. Türkiye'de 10 Milyar TL civarında veresiye defteri tutarı var. Bu durum küçük esnafın halka olan desteğinin, halkın rahat nefes almasını sağlamasının en önemli göstergesidir. Küçük esnaf vatandaşımızın faizsiz bankasıdır. Mahallemizdeki en güvenilir dostumuz bakkalımızdır, kahvecimizdir.' dedi.

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
Genel kurulda seçime tek liste ile gidildi. Yapılan seçim sonrası Alaeddin Turanlı yeniden üyelerin güven oyunu alarak seçildi. Turanlı'nın başkanlığında yönetim kuruluna ise Yakup İpek, M. Ergun Şerifoğlu, Fatih Yıldız, Ernur Kahya, Metin Yazıcı ve Ali Mafratoğlu seçildi.

Editör: Haber Merkezi