DOLU DOLU BİR PROGRAM YAPILDI
Toplantının açılışında program hakkında bilgi veren Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Turizm Haftası dolayısıyla yapılacak olan etkinliklere bütün vatandaşları davet ederek; 'Her yıl 15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinliklerinin bu yıl 41'incisi düzenlenecektir. 16 Nisanda referandum olması nedeniyle etkinliklere 18 Nisan tarihinde başlanacaktır. Bu yıl yapılacak olan etkinliklerimizde yeni destinasyon alanlarını da programlarımıza entegre ettik. Etkinliklerimizde bu sene bir yöresel yemek yarışması da olacak. Geziler fotoğraf sergisi gibi organizasyonlarla dolu dolu bir turizm haftasını kutlayacağız' diye konuştu.

BEKTAŞ: CİDDİ BİR TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİMİZ VAR
Turizmde Rize'nin ciddi bir potansiyeli olduğunu vurgulayan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 'Turizm konusuna odaklanmış durumdayız. Hakikaten çok ciddi bir turizm çeşitliliğimiz var. Bölgenin bir tanınma ihtiyacı yok bölge tanınıp biliniyor. Bu genel bir söz aslında tanıtımın sonu yok. Her geçen gün tanıtım mecraları, alanları değişip gelişiyor. Tanıtmak başlı başına yeterli değil. Tanıttığınız ürünü satabilmeniz gerekli. Dolayısıyla ortada güzel bir ürün olması lazım. Bu sefer yine iş bize düşüyor. Gelen turiste güzel bir ürün sunabiliyor muyuz? Alt yapıyı, istediği üst yapıyı, gelenekleri, alışveriş imkanlarını sunabiliyor muyuz? Bunara bakıldığında eksiklerimizin olduğunu görüyoruz. Bunun için hep beraber daha profesyonel çalışmalar yapmalıyız' diye konuştu.

ZENGİNLİKLERİMİZ VAR BUNLARI İYİ PAZARLAMALIYIZ
Rize'nin turizminin bir Ayder Yaylası'ndan ibaret olmadığını ifade eden Vali Bektaş, 'Havalimanına inen önce Uzungöl'ü sonra Ayder'i soruyor. Turizm mantığımızın ve varlığımızın derinleştirilmesi lazım. İnce ince detaylandırılması gerekiyor. Rize'nin her tarafını hem alt yapı hemde üst yapı larak işlememiz gerekiyor. Ulaşım yollarımız, tesislerimiz gelişmelidir. Turistin memnuniyeti ön planda tutulmalıdır. Gelen turiste çeşitli argumanlar sunmamız gerekiyor. Çok zenginliklerimiz var bunları iyi pazarlamamız gerekiyor. Pakistan'dan bölgemize film çekmek için gelen bir ekiple tanıştım. Rize'yi o kadar beğendiler ki bundan böyle Rize'nin biz bir elçisiyiz dediler. Böyle bir yer yok. Neden biz daha İsviçre'ye gidip daha çok masraf edelim. Büyük potansiyelimiz var. Bunun bilinci ile hareket etmeliyiz' şeklinde konuştu.

TÜBİTAK, RTEÜ'lü Akademisyenin Projesine Destek Verdi TÜBİTAK, RTEÜ'lü Akademisyenin Projesine Destek Verdi

AYDOĞAN: BİR TURİST BİN TURİST GETİRİR
Şehrimizde çaydan sonra en büyük argüman turizmin yerleştiğine dikkat çeken RİZEM Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan, 'Son yıllarda yerli ve yabancı binlerce turisti ilimizde ağırlamaktayız. Biz işletmeler gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Ama bir bütün olarak gelen misafirleri ağırlayıp göndermemiz gerekiyor. Bunda bu şehirde yaşayan herkese görev düşüyor. Evimize gelen bir misafir gibi turiste bakmalıyız. Bu konuda şehir esnafına da çok görevler düşüyor. İlimizde ki en büyük sorunlardan biride dil sorunu. Bu konuda bir çalışma yapmak gerekiyor. Turizme yönelik işletmelerde en az bir personelin yabancı dil bilmesi gerekmektedir. Gelen turistleri memnun ayırmalıyız. Bir turist bin turist getirir mantığı ile hareket etmeliyiz. Turizmde eğer ilerileri hedefliyorsak herkesin üzerine düşün görevleri layığı ile yapmaları gerekmektedir' ifadelerine yer verdi.

5 GÜN SÜRECEK
18-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası etkinlikleri, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklandı. Bir hafta sürecek olan 41. Turizm Haftası'ndaki etkinlikleri, 18 Nisan Salı günü saat 09'da Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın ziyaretiyle başlayacak. Saat 11.00 itibarıyla Rize'de Doğa ve Manzara Fotoğraf Sergisi İsmail Kahraman Kültür Merkezi salonunda açılacak. Aynı gün saat 11:00 ile 13.00 saatleri arasında yine Kültür Merkezi'nde yöresel yemekler ve tatlılar iki kategoride yarışacak.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ
Etkinliklerin ikinci gününde Saat 10:00'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Rizem Kültür ve Turizm Derneği'nin organize ettiği kortej yürüyüşüyle başlayacak olan etkinliklere saat 11:00'da Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda düzenlenecek olan açılış töreni ile devam edilecek. Ayrıca gün boyunca Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda turizm tesislerince ve el sanatları ustalarınca oluşturulan tanıtım stantları da ziyaretçilere açılacak. Kültür ve turizm konulu yarışmaların ve Karadeniz yöresel lezzetler yarışmasının ödül töreni yapılacak, halk oyunları gösterisi düzenlenecek.

HEMŞİN KONAKLARINA GEZİ
Kutlama programı kapsamında 19 Nisan Çarşamba günü saat 14:30'da RİZEM Kültür ve Turizm Derneğinde 'Turizm Öğrencileri İle Sektör Buluşması' konulu panel düzenlenecek. Ertesi gün ise Hemşin Vadisine ' Tarihi Konaklar ve Doğa Gezisi ' yapılacak. Araçlar İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünden sabah 09.00 da hareket edecek.

RAFTİNG ETKİNLİĞİ
21 Nisan Cuma günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Saat 14:00'de Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Karşısı-Yelken Tesislerinde Kano/Rafting etkinliği yapılacak. İyidere Kaymakamlığı ve İyidere Belediye Başkanlığınca saat : 14.00'da İyidere Tarihi Pileki Yolu Yürüyüşü yapılacak ve ardından Pileki Mağarasının önünde ' İyidere'nin Kuşları ' Fotoğraf sergisi açılacak.

CUMARTESİ SONA ERECEK
Etkinliklerin son gününde İyidere Pileki Mağarası ve Sarayköy Çifteli Değirmen Gezisi ile Seninde Karda Bir Ayak İzin Olsun temalı İkizdere Cimil Vadisi gezisi düzenlenecek yürüyüş ile etkinlikler son bulacak. - Haber: Aytekin Kalender

Editör: Haber Merkezi