Tuzcuoğlu Memişağa Parkında yapılması planlanan etkinlikler her mevsimin kenti Rize'de havanın yağmurlu olması nedeniyle İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde coşkulu bir kalabalığın katılımı ile gerçekleştirildi. Programa Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Yeğen, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Ardeşen Turizm Fakültesi Öğretim Üyeleri, Rizem Kültür ve Turizm Derneği temsilcileri, Ayder Çevre Koruma ve Turizm Derneği temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar ve yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesi ile devam etti. Halk oyunları gösterisi süren etkinliklerin en önemli ve ilgi çekici yanı ise birbirinden güzel geleneksel el sanatları sanatkarlarının eserlerini sergilemiş olduğu sergi oldu. Sergide maket nayla yapımından sepet örücülüğüne, kemençe ve tulum yapımından ahşap oyma eserlere, feretiko ürünlerinden birçok sanat eseri sergilenmiş oldu.

SEPET ÖRÜCÜLÜĞÜNE İLGİ
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, törenin ardından geleneksel el sanatları sanatkarlarının sergilediği ürünleri inceledi. Bir yandan sanatlarını icra eden sanatkarlarla sohbet eden Vali Bektaş bilgiler aldı. Vali Bektaş sepet örücülüğü sanatı ile yakından ilgilendi. Sepet örücü ustası Aytül Turan'dan bilgiler alan Vali Bektaş, çok güzel el emeği ürünler ortaya konulduğunu belirterek sanatkarları tebrik etti. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı konuşmada turizm haftası süresi içerisinde birçok program organize edildiğini belirterek; 'Turizm kavramı son zamanlarda Rize'nin gündemine oturmuş durumda. Sektörde gerek altyapı gerekse fiziki üst yapı anlamında çok olumlu gelişmeler yaşanmakta. Düzenlenen etkinliklerde, Rize ve turizm kavramı üzerinde değerlendirmeler yapacağız. Sektörde yaşanan sorunları değerlendirip, sektör temsilcileri ile çözüm yolları konusunda fikir alışverişinde bulunacağız' dedi.

Deprem Uzmanı Rize’yi Uyardı: Tüm Yapılar Riskli Deprem Uzmanı Rize’yi Uyardı: Tüm Yapılar Riskli



Yaşanan bu güzel gelişmelerin paralelinde, Rize hakkında olumlu bir imaj oluştuğunu belirten Vali Bektaş, 'Rize ile ilgili zihinlerde oluşan bu olumlu imajı daha da netleştirmemiz gerek. Elbette ki bir takım sorunlarımız var. Bir araya gelerek, emek vererek ve hep birlikte çeşitli organizasyonlar yaparak bu sorunlarımızı aşmamız gerekiyor. Bu konuda da Rize genelinde bir fikir birliği oluşmasından, bir mutabakat sağlanmasından ve hareket birliği oluşmasını görmekten oldukça mutluyum' şeklinde konuştu.
Rizelinin yıllardır hayalinde olan büyük çaplı altyapı yatırımlarının son yıllarda ardı ardına gerçekleştirildiğini, bu yatırımların turizm sektörüne çok önemli katkılar sağlayacağını belirten Vali Bektaş, 'Rize-Artvin Havalimanı için bütün süreçler tamamlanarak temeli atıldı ve inşasına başlandı. Havalimanının varlığı Rize'nin çehresi değişecek.

Başta turizm olmak üzere bütün sektörlere olumlu katkı sağlayacak. Bölgemiz son zamanlarda başta Arap turistler ve turizmciler olmak üzere dünyanın her yerinden ilgi görmeye başladı. Bu ilgi karşısında bizde gerekli projeleri biran önce hayata geçirerek olayı bütüncül bir kalkınma hamlesine dönüştürmeyi başarmalıyız. Yukarıda da belirttiğim gibi bu iradenin, bu bakış açısının, bu ufkun Rize'de olduğunu görüyor olmaktan çok mutluyum' dedi.

Editör: Haber Merkezi