Bektaş, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi'nin organize ettiği 'Müstakil Düşünceler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, turizm alanında son yıllarda bölgeye dönük artan ilgiyi yeni imkanlarla artırmaları gerektiğini belirtti.

Rize’de Uçuş Gösterisi Düzenlenecek Rize’de Uçuş Gösterisi Düzenlenecek

Yeni turizm noktaları oluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Bektaş, 'Ayder Yaylası benzeri şartlara sahip 11 nokta daha tespit ettik. Ayder ile birlikte 12 noktanın tamamının ulaşım ve altyapı sorunlarını çözmek için bir dizi ihale gerçekleştirdik. İmar planlarını yaptık. Uzun vadede çok verimli yeni değerler ortaya çıkacak.' dedi.

Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içerisinde ise 2 bin ila 3 bin rakım arasında turizmin hizmetine sunulabilecek 100'e yakın zirve bulunduğuna değinen Bektaş, 'Kaçkarlar; ülkemizin Alpler'i, Himalayalar'ı dır. Turizmde Karadeniz kalkınma hamlesi Kaçkar Sıra Dağlarına göre planlanmalıdır.' diye konuştu.

Ovit Tüneli ile birlikte yapımına başlanan havalimanı projesinin tamamlanması ile bölgenin değerinin yükseleceğinin altını çizen Bektaş, 'Kaçkarlara havalimanı ile ulaşım çok daha kolay olacak. Kaçkarlar, sadece kış turizmi olarak değerlendirilmemeli. İlkbahar ve yaz ayları için de ayrı bir cazibe merkezi.' şeklinde konuştu.

Bektaş, Avrupa'da kayak sporunun başlı başına bir geçim kaynağı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Alpler, üç ülke için geçim kaynağı oluşturuyor. Türkiye'de ise kayak henüz ekonomik alternatif olarak görülüyor. Başlı başına ekonomik değer almasının biraz daha zamana ihtiyacı var. Bizim hedefimiz bunun için yeni yatırımlar hayata geçirmek. Bölgedeki turizm potansiyelini aktif hale getirmek için Türkiye'nin en büyük kayak tesisini başlangıç ayağı Ayder Yaylası olacak şekilde planladık. Yaklaşık 9 yıl olarak üç etapta planlanan projenin yapımı için 4 firma talip oldu. Çok büyük bir proje. Bu proje tamamlanınca Kaçkarlar çok önemli bir ekonomik kaynak olacak.'

Editör: Haber Merkezi