Türk Kızılayından Rize’de Anlamlı Gece

Türk Kızılayından Rize’de Anlamlı Gece

  • 0
  • 0

Türk Kızılayı Rize Gençliği Arakan için bağış gecesi düzenledi.

Türk Kızılayı Rize Gençlik Kolları ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu Rize’de Arakan için farkındalık oluşturmak amacıyla Reşat Hacıahmetoğlu ve Ekin Uzunlar’ın katılımıyla bağış gecesi düzenledi. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Konferans Salonunu hıncahınç dolduran öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda Kızılay Bağış Kutuları ve Arakan yazıp 2868’e sms gönderilerek bağış toplanılan gecede farkındalık mesajları verildi.

Günün anlam ve önemine binaen konuşmalarını gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu Başkanı Muharrem Altıntaş ‘Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen, doğusuyla batısıyla tüm dünyanın kabullendiği soykırım müslüman kardeşlerimize karşı gerçekleştiriliyor. Buna rağmen birçok devlet ve millet buna göz yumuyor. Devletimizin ve milletimizin desteğiyle Türk Kızılayı olarak soykırımı duyurmaya yaraları sarmak için müslüman kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kurban Bayramında Bangladeş’e gönüllü olarak giden bir kardeşiniz olarak insanların gördüğü zulme tanıklık etmiş bulunuyorum. Onların yaralarını dindirmek, hüzünlerine ortak olmak bizim en kutsal görevimizdir. Allah zulum gören müslüman kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.’ dedi

Trabzon ve ardından Giresun’da konser yaparak Karadeniz’de ses getiren Ekin Uzunlar ise ‘Uzun zamandır Kızılay’a gönül vererek davet edildiğimiz tüm organizasyonlara gönüllü olarak katılım sağlıyoruz. Bugün Arakan için buradayız. Müslüman kardeşlerimizin katledilmesine göz yummayarak buraya gelen, bizlere destek olan tüm öğrencilere teşekkür ederiz. Son olarak bizleri bu anlamlı gecede çay kokulu şehir Rize’de misafir ederek hayra vesile olan Kızılay Rize Gençliğine teşekkür ederiz. Çok yakında Arakan için farklı bölgelerdeki Kızılay organizasyonlarında bir araya gelmek dileğiyle.’ şeklinde konuştu.

Karadeniz’in gülen yüzü, sosyal medya fenomeni Reşat Hacıahmetoğlu ise ‘Arakan’daki müslüman kardeşlerimizin yanında olan, bizleri bugün burada yalnız bırakmayan herkesten Allah razı olsun. Bu kadar hayırlı bir organizasyona vesile olan başta Kızılay Rize Gençliği olarak emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Dileriz ki ülkenin dört bir yanında geleceğimiz olan gençlerin içerisinde yer aldığı benzer farkındalık organizasyonları içerisinde yer almak bizlere nasip olur.’ dedi

Sizler de Arakan’da zulum gören Müslüman kardeşlerimize destek olmak için Arakan yazıp 2868’e sms göndererek Kızılay’a 10 TL bağışta bulunabilir, Arakanlı Müslümanlara umut olabilirsiniz.

Haber :

Futbolculuk kariyerinde Beşiktaş ve Fenerbahçe forması giyen, Rizespor'un ilk teknik direktörü?

Yorum Yap