Rize’de Çocuklar Şenlikte Eğlenecek Rize’de Çocuklar Şenlikte Eğlenecek

Yapılan bu İstişare Toplantısın da;
2016 yılında Türkiye genelinde ve Rize'de Kamu Çalışanlarının yaşadığı sorunlar çok yönlü olarak ele alınıp tartışıldı.
Türkiye Kamu-Sen devre göre değil, her devirde Milli duruşunu, Türkiye'nin Ülkesiyle ve Milleti ile bölünmez bütünlüğünü, laik, sosyal ve hukuk devletinden yana olan tavrını kararlılıkla açıklayan bir kurumdur.
Türkiye'nin zor günlerden geçtiği bir dönem yaşadığını, Yenikapı ruhunun mutlak olarak her kurum ve ortamda yaşatılmasının gerekliliğini vurgulamaktadır.

Türkiye Kamu-Sen'in sendikacılıktaki tecrübesi, yetkili olduğu dönemde kamu çalışanlarına kazandırdığı hak ve menfaatlerindeki güvenirliği, hukuk içerisinde kalarak yaptığı eylem ve mücadeleleriyle çalışanların takdirini kazanmıştır. Mevcut üyeleriyle Ülke menfaatlerini şahsi menfaatleri üzerinde tutarak hareket etmiş ve etmeye devam edecektir.
15 Temmuz ve sonrasında yaşanan olaylar göstermiştir ki, Türkiye Kamu-Sen'in bu güne kadar savunduğu tez ve görüşlerinin haklılığı ortaya çıkmıştır. Bundan dolayı Türkiye Kamu-Sen'e başta kamu çalışanları olmak üzere toplumun birçok kesiminden büyük bir ilgi ve güven duyulduğu gelen taleplerden anlaşılmaktadır. Bu tutarlı tavır ve milli duruşunu her daim tavizsiz devam ettirecektir.
2017 yılında Rize'de ve Türkiye genelinde gönüllerde olan Kamu-Sen üyeliklerinin fiili üyeliğe dönüştürülmesi konusunda nasıl bir çalışma yapılacağı istişare edilmiştir.
2017 Ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşme (2018-2019 yıllarını kapsayan) görüşmelerinde kamu çalışanlarının sorunları ile ilgili etkili bir sendika çalışmasının yapılması kararlaştırılmıştır.

Türkiye'de Milli birlik ve beraberliğin tesis edilmesi için yeni kapı ruhunun sözde kalmaması ve zedelenmemesi gerekmektedir. Bozulan Kamu düzeninin yeniden tesisi, Kamu çalışanların arasında oluşan huzursuzluğun giderilmesi, yandaşlık ve adam kayırmacılığın olmaması ve liyakata, bilgiye, beceriye, önem verilmesiyle mümkündür. Bu aynı zamanda Kamu hizmetinin daha verimli ve daha etkin hale gelmesini sağlayacaktır.
Sarı sendikanın yetkili olduğu 2011 yılından buyana, kamu çalışanlarının uğradığı maddi ve manevi hak kayıplarının daha etkili bir şekilde anlatılmasına karar verilmiştir.

Şahsi gelecekleri için Kamu çalışanlarını toplu sözleşme masasında pazarlayanları unutmadık ve unutturmayacağız. Gerek bizlerin gerekse çocuklarımızın geleceklerini korumak için çalışanları kapı kapı dolaşarak bu sarı sendikanın yanlışları anlatılacak, bu sendikaya yeni dönemde yetki verilmemesi için yılmadan çalışılacaktır.
Çalışanların hak ve menfaatlerini korumak yerine, sendikacılık dışında her türlü faaliyeti gösteren, Ülkemizin kurucu değerlerini sorgulayan bu yapıya karşı öncelikle Kamu çalışanlarını ve milletimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz.
Türkiye Kamu-Sen olarak diyoruz ki; Ülkemizin huzuru, çalışma hayatının barışı için kamuda her ne ad altında olursa olsun yeni bir paralel yapıya müsaade edilmemelidir. Yaşanan kötü tecrübelerden ders alınarak daha duyarlı olunmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2017 yılının Kamu çalışanlarının sorunlarının çözüldüğü, ülkemizde huzurun sağlandığı, milli birlik ve beraberliğin oluştuğu, aydınlık yarınlara kavuşmak için hep birlikte daha çok çalışmaya herkesi davet ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Haber Merkezi