Babillon otelde gerçekleştirilen toplantıda Otizm eylem planı çerçevesinde Türkiye Otizm Meclisi olarak yaptığımız ve 6 Bakanlık ile Yüksek Öğretim Kurumunun görev ve sorumluluklarını içeren çalıştay sonuçlarını, ilgili bakanlıklara gönderilmiş olup bu konuda Ekim ayı içerisinde Bakanlık yetkilileri ile Ankara da görüşülmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca AB Hibe programı Çevresinde Türkiye Otizm Meclisine üye derneklerin alt yapılarının ,ortaklık ve iletişim ağlarının güçlendirilmesi konusunda Tohum Otizm önderliğinde ortak başvuru yapılması onaylanmıştır. Rize Valiliğinin organize ettiği akşam yemeğinde ise Rize Vali Yardımcısı Sayın Abdullah Şen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü. Sayın İdris ALTUNTAŞ, Sağlık İl Müdürü Sayın Mustafa TEPE, Romed Yönetim Kurulu ile Türkiye Otizm Meclisi katılımcıları bir araya gelerek sohbet etme imkanı bulmuştur.

Kamyonet Otomobille Çarpıştı: 11 Yaralı Kamyonet Otomobille Çarpıştı: 11 Yaralı

Pazar günü ise Rize ilinin tanıtımı için gezi organize edildi. Öncelikle Rize Sahil Parkında bulunan Romed Hobi Atölyesi gezilip yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Burada Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı himayesinde yürütülen 'Sevgiyle ve Sporla Farklı Hayatlara Dokunalım' projesinin tanıtımı yapıldı
Çayın nasıl toplandığı, işlendiği ve sofralarımıza nasıl geldiğini anlatmak üzere ÇAYKUR Cumhuriyet Çay Fabrikası ziyaret edilip ,yetkililer tarafından çayın bütün aşamaları anlatıldı.. Ardından Zilkale ve Ayder yaylasının eşsiz güzelliği ile gerçekleşen programımız sona ermiştir.

2 günlük programımız için desteklerinden ötürü Rize Milletvekilimiz Hasan KARAL'a ,Rize Valimiz Erdoğan BEKTAŞ'a, Çamlıhemşin Kaymakamlığına, Çaykur Genel Müdürlüğüne, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimize ve Babillon Otel Yöneticilerine Teşekkür Ederiz.Katılımcılar ise Rize'de geçirdikleri süre boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalar ve sosyal etkinliklerden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, başta ROMED Başkanı Resul Usta ve tüm ilgililere teşekkürlerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi