Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi resmi açılış öncesinde kapılarını basın mensuplarına açtı. Merkez Başkanı Necati Kurçenli ve Başkan Yardımcısı Mustafa Özden basın mensuplarına merkezin hedeflerini açıkladı.

Merkez'de Adalet Bakanlığı çalışanlarına hizmet içi ve hizmet öncesi eğitim verilerek, yargı hizmetinin daha etkin ve verimli bir şekilde sunumu ile vatandaşın adalete olan güven duygusunu en üst seviyelere çıkarma noktasında Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın belirlediği eğitim politikalarıyla kamu hizmetlerinin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak



Alipaşa Mahallesi'ndeki devasa tesis, görme engelliler okulu olarak inşa edildi, ardından Fen Lisesi daha sonra polis eğitim merkezine dönüştürülen kompleks artık Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi olarak hizmet verecek. Kısa sürede personel eğitim merkezine dönüşümün sağlandığı tesis bu yıl 5 bin personele hizmet verilmesi amaçlanıyor.
Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli Türkiye'de bu merkezin ilk ve tek olduğunu hatırlatarak yaklaşık 60 bin adalet personelinin Rize'de eğitim alacağını vurguladı.

Kurçenli; ' Bu amaç doğrultusunda Türkiye genelinde 592 Adliye ve 139 Ağır Ceza Merkezinde çalışmakta olan yaklaşık 5.000 Mübaşir, yine yaklaşık 5.000 İcra Müdürlüğü Personeli, 5.000 Yazı İşleri Müdürü ve yaklaşık 35.000 civarında Adliye Zabıt Katibi olmak üzere toplamda yaklaşık 60.000 yardımcı yargı personeline hizmet öncesi ve hizmet içi eğitim verilmesi planlanmaktadır. İlk eğitime 3 Nisan itibari ile başlayacağız dedi.

Basın mensuplarına binayı gezdiren Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli Rize'mizin dillere destan heyecanı ve sıcakkanlı ev sahipliği ile yurdun dört bir köşesinden gelecek tüm adliye personelini, yine Rize'mizin yüksek gayret ve özverisinden örnekler sunarak, adalet hizmetinin çok daha etkin, hızlı ve kaliteli sunumu noktasında motivasyona yönelik eğitime tabi tutmayı amaçlıyoruz dedi.

Editör: Haber Merkezi