Tokat`ta, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Erbaa Meslek Yüksekokulu öğrencileri, düzenlenen yürüyüşle İstanbul`daki terör saldırılarına tepki gösterdi.

Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki saldırıya tepki göstermek için Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencileri Taşlıçiftlik kampüsünde ellerinde dövizlerle toplandı. "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" diye slogan atan öğrenciler yerleşkede yürüdü.

Yürüyüşün ardından açıklamada bulunan Öğrenci Konseyi Başkanı Rasim Uzun, terör saldırısında şehit olanlara Allah`tan rahmet, Türk milletine başsağlığı dileyerek, "Terör değil, kardeşlik diyen gönüllüler, kalem tutan eller kazanacak ama mevzubahis vatansa gerisi teferruattır, gerekirse kalemi bırakıp vatanımız için her türlü göreve hatta vatanımız için gerekirse can vermeye hazırız. Tıpkı 15 Temmuz`da verdiğimiz dayanışma ve mücadele örneği hedeflerimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde yürümeye devam etmeliyiz." dedi.

Öğrenciler daha sonra dağıldı.

Hırsızlıktan Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı Hırsızlıktan Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı

Erbaa Meslek Yüksekokulunda eğitim gören yaklaşık 500 kişilik öğrenci gurubu da okul binası önünde bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrakları ile İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne yürüyen öğrenciler, "Polise, askere uzanan eller kırılsın" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye slogan attı.

Erbaa İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gelen öğrencileri karşılayan ve duygulandığı gözlenen İlçe Emniyet Müdür Vekili Sefa Kalebay, "Bu hassasiyetinizden dolayı emniyet teşkilatı adına sizlere teşekkür ediyorum. Allahutaala bu tür acıları bizlere yaşatmasın." dedi.

Öğrenciler adına konuşan Abülhadi Uslu da "Yapılan bu hain saldırının hepimize, ailemize zarar verdiğini biliyoruz, bizler bu tür oyunlar karşısında birlik olmalıyız. Bunların istediği kendi aramızda parçalanmamız ve birbirimize düşmemizdir. Bizler bu oyuna gelmeyeceğiz, hep birlikte el ele verip yapılan bu kahpeliğe karşı sesimizi çıkaracağız, bu oyuna gelmeyeceğiz arkadaşlar." diye konuştu.

Yapılan açıklama sonrası Emniyet Müdürlüğü önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan öğrenciler daha sonra dağıldı.

Editör: Haber Merkezi