Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 'Üniversitemiz her geçen yıl, özellikle bilimsel yayın ve ar-ge noktasında sürekli yükselen bir grafik ortaya koymaktadır.' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Rize İdare Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Özgün, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi ve TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nusret Bayraktar, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İkizdere Kaymakamı Adem Topaca, Rize İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Harun Mertoğlu, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, AK Parti Rize İl Başkan V. Ali Haydar Er, Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, il müdürleri, STK temsilcileri, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi yöneticileri, dekanlar, akademik ve idari personel, veliler, öğrenciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

'40 BİNİN ÜZERİNDE MEZUN VERDİK'

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, bu önemli günün haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, 'Üniversitemizin bu yıl on ikinci kuruluş yılımızdır. Henüz daha on iki yıllık bir üniversite olmamıza rağmen eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme altyapısı, akademik kadro, eğitim kalitesi, kurumsallaşma gibi birçok alanda bizden çok daha önce kurulmuş olan üniversiteleri geride bırakarak önemli başarılar elde ettik. Üniversitemiz her geçen yıl, özellikle bilimsel yayın ve ar-ge noktasında sürekli yükselen bir grafik ortaya koymaktadır. Üniversitemiz bünyesinde 13 fakülte, 5 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 16 uygulama ve araştırma merkezi ve 126 farklı diploma programı var.Bu akademik birimlerde 458'i öğretim üyesi olmak üzere toplamda 1064 öğretim elemanı ve 391 idari personel görev yapmaktadır. 458 tanesi dünyanın farklı ülkelerinden gelen uluslararası öğrenciler olmak üzere yaklaşık 20.000 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. Bu rakamlar da göstermektedir ki artık üniversitemiz altyapı, akademik yapılanma ve öğretim elemanı kadrosu itibariyle önemli oranda kuruluşunu tamamlamış büyük ve güçlü bir kurum haline gelmiştir. Bugüne kadar üniversitemizden 36 bin 856 öğrenci mezun olmuştur. 2017-2018 akademik yılında ise üniversitemizdeki 19 farklı akademik birimden yaklaşık olarak 3 bin 800 öğrenci mezun olacaktır. Böylece mezun ailemiz 40 bin 000'i geçmiş olacaktır. Mezunlarımızın sayısının fazlalığı, onların kamuda, iş hayatında ve sosyal hayatta görev almaları bizim gücümüzdür.' şeklinde konuştu.

'2000'DEN SONRA KURULAN 77 ÜNİVERSİTE ARASINDA 7'NCİYİZ'

Rize’de Uçuş Gösterisi Düzenlenecek Rize’de Uçuş Gösterisi Düzenlenecek

Akademik performans ve başarı açısından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından yapılan değerlendirmeye göre Türkiye'de devlet ve vakıf dahil tüm üniversiteler arasında 50'nci sırada olduğunu vurgulayan Karaman, '2000 yılından sonra kurulmuş ve değerlendirmeye alınan 77 üniversite arasında 7. sırada; 2006 yılında beraber kurulduğumuz 15 üniversite arasında ise ikinci sırada bulunmaktadır. Dünyadaki üniversiteler arasında ise Üniversitemiz akademik performans ve başarı açısından ilk iki bin Üniversite arasında yer almaktadır. Dünyada 20 bin civarında üniversite olduğunu dikkate aldığımızda yüzde onluk dilimde yer almaktayız.

Proje açısından ise Üniversitemiz, TÜBİTAK tarafından yayınlanan istatistiklere göre, 2017 yılında, ülkemizdeki devlet ve vakıf dahil 200 civarındaki üniversite arasında TÜBİTAK'tan en çok proje alan 28. Üniversite olmuştur.2017 yılında Üniversitemiz öğretim elemanları ile öğrencilerimizin 43 adet projesi TÜBİTAK tarafından kabul edilmiş ve desteklenmiştir.

Bu başarılar Üniversite olarak elbette bizleri gururlandırmaktadır. Ancak yeterli değildir. Çünkü ülke olarak bizlerin Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlemiş olduğu 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak, Dünyadaki en büyük 10 ekonomik güçten biri olmak ve muassır medeniyetler seviyesine çıkmak gibi bir hedefimiz vardır.' ifadelerini kullandı.

'EN ÜST DÜZEYE ÇIKMANIN YOLLARINI ARAMAK DURUMUNDAYIZ'

Karaman, üniversite olarak üzerlerine düşen görevler hakkında şu ifadeleri kullandı: 'Geçmişin ideolojik ve yapısal prangalarından yeni yeni kurtulan Türkiye, bölgesel ve küresel etkinliğini artırabilmek için pek çok ülke ile kıyasıya rekabet içine girmiştir. Bu noktada ülkelerin en büyük zenginliğinin ve paha biçilemez varlığının bilgili, becerili ve donanımlı insan gücü olduğunu; üniversitelerin de söz konusu insan sermayesinin yetiştirilmesinden birinci derecede sorumlu olduğunu belirtmek isterim.Onun için Üniversiteler olarak üzerimize düşen görevleri yeniden düşünmek; eğitim, öğretim ve araştırma yoluyla bilim, kültür, sanat, ekonomi, teknoloji, sanayi ve siyasete katkılarımızı artırmanın ve en üst düzeye çıkarmanın yollarını aramak durumundayız.

Üniversitelerin, eğitim-öğretim ve araştırma geliştirmeden sonra bir görevi de öğrencilerini ve toplumu doğru bilgilendirmek, onların sorunlarıyla ilgilenmektir. Bu anlayıştan hareketle 2017 yılında Üniversitemiz bünyesinde çeşitli konularda 60 konferans, 18 panel, 8 sempozyum ve 5 çalıştay olmak üzere 91 bilimsel faaliyet düzenledik.'

Editör: Haber Merkezi