Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak kuracakları işletmelerin başarı imkanını artırmak hedefleniyor.
Bu kapsamda KOSGEB ile ortaklaşa düzenlenen eğitim programı ile yeni işyeri açacak müteşebbislere fırsat kapsısı doğuyor. Rize Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen protokolumuz 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' 3 Nisan Pazartesi günü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde başlayacak.



Eğitim başvuruları www.rize.bel.tr adresinden alınacak olup eğitime katılacak olan 30 kişi bu başvurular içerisinden kura yoluyla seçilecektir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB Girişimcilik Desteğine başvurabilmeleri sağlanacak. Eğitim programını tamamlayarak mezun olan katılımcıların kendi işini kurduğu taktirde KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 'Girişimci Desteğine' başvurabilecekler. Girişimcilik kursu bitiminde KOSGEB tarafından yapılacak sınav sonunda başarılı olan kişilere 50 bin lira geri ödemesiz veya 100 bin lira geri ödemeli destek verilecek' dedi.

Editör: Haber Merkezi