TFF 1'inci Lig ekibi Çaykur Rizespor'da teknik direktör İbrahim Üzülmez dün ikinci antrenmanına çıkarak Samsunspor maçı hazırlıklarını takımla beraber sürdürdü.

Mehmet Cengiz Tesislerinde yeşil mavili ekibin başında ikinci antrenmanına çıkan teknik direktör İbrahim Üzülmez, deneyimli ve kaliteli bir takıma geldim ama 13 tane gol yemiş bir takım. Bu kadar gol yerseniz, şampiyonluğa giden takımla sıkıntılar yaşarsınız. Evet gol atıyorsunuz ama bir taraftan da yediğiniz gol sayısı yüksek. Yarın bir gün sahada bütünlüğü sağlayamazsam bende sıkıntılar yaşarım. Bunu oyuncularıma ilk yaptığım toplantıda söyledim. Biz saha içerisinde beraber oynamaya çalışan bir görüntü içinde olacağız. Belki ofansif anlamda 5-6 gol atamayız fakat benim takımın saha içerisinde yukarıdan baktığın zaman mücadele eden saha içerisinde koşan ve hırçın görüntü veren bir takım olmalı. Benim için bu önemli ne kadar yetenekli olursanız olun saha içinde hırçınlığınızı mimiklerinize yansıtamazsanız başarılı olamazsınız. Futbolcularımdan formalarında ki armalarına sahip çıkmalarını istedim. O formanın ne kadar kutsal olduğunu söyledim. O armanın çatısı altında çalışarak inanarak mücadele ederek bu takımı hedeflerine ulaştırmamız gerektiğini söyledim. Bizimde belli zamana ihtiyacımız var. Tanıdığımız tanımadığımız oyuncular var. Pazar günü oynanacak olan Samsunspor maçına kadar en doğru bir taktikle oyuncularımı sahaya çıkartmak istiyorum. Bu düşünceler içerisinde çok gol atan az gol yiyen bir takım oluruz. Kendi mantalitemizi ve oyunsal anlayışımızı sahaya yansıtabilmek için tekrar zamana ihtiyacımız olduğunu söylemek istiyorum' diye konuştu.

Rizeli Futbolcu ‘Dalya’ Dedi Rizeli Futbolcu ‘Dalya’ Dedi

BİZ KENDİMİZE GÜVENİYORUZ
Çaykur Rizespor'da daha önce 6 ay süre ile Mustafa Denizli ile birlikte çalıştığını ve o dönemde takımı Süper Lige taşıdıklarını hatırlatan Üzülmez, şöyle dedi: 'O dönemde güzel şeyler yaşadık. Temennimiz, dileklerimiz, mantalitemiz yine aynı başarıyı yakalamaktır. Rize camiası hakikaten önemli bir camia.Bu tesisler sahalar bakılınca bu kulübün Süper Lig'de olması gerekiyor. Şartlar bazı sıkıntılar maalesef şu an TFF 1. Ligde mücadele ediyoruz. Hedeflerimiz belli. Nasıl ki bu takım 4 hafta içinde mantalitesini sahaya yansıtarak kazandıysa bizimde hedefimiz o takımı ortaya çıkartmaktır. Biz kendimize güveniyoruz. Bu güveni yaşasak buraya gelmezdik. Bende bu bölgenin insanıyım. Umarım oyuncularımızla beraber kenetlenmeyi sağlayıp, birlik beraberliği sağlayıp, takım ruhunu ortaya çıkartıp Rizespor'u istediği hedeflere getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın'

TARAFTARIMIZDAN BİZLERE DESTEK OLMASINI BEKLİYORUM
Takımın açık ara Süper Lig'e çıkar düşüncesinin yanlış olduğunu vurgulayan Üzülmez, 'Futbolda bu düşünce kabul edilemez. İyi takım olabilirsin ama mücadele etmeden olmaz. İstemezseniz, mücadele etmezseniz, birbirini sevmezseniz, üretmezseniz, bir takım ruhunu ortaya çıkartmazsanız başarılı olamazsınız. Bu gerçeğin altını çizerek söylüyorum. Bu rehavet söylemlerinden kaçınmalıyız. Rizespor'umuz iyi takımdır. Kalitemizi ortaya koyarak başarıya gideceğiz. Bu konuda camiamızdan taraftarımızdan bizlere destek olmasını bekliyorum' diyerek taraftarlara çağrıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi