Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Piriçelebi Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki şube açılışında yaptığı konuşmada, Rize ile birlikte toplam 37 şube açtıklarını söyledi.

Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi

Türkiye safına yayılmaya devam ettiklerini ifade eden Göktaş, 'Yılı 75 şube ile kapatmayı hedefliyoruz. Vakıf Katılım bir katılım bankası. Biz faizsiz bankacılık yapıyoruz. Türkiye'deki beş katılım bankasından biriyiz. İki kamu bankasından biriyiz.' dedi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise Vakıf Katılım bankasının Rize şubesini açtıklarını belirterek, bankacılığın ülkelerin gelişmesi için önemli olduğuna işaret etti.

Para hareketinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi gerektiğini dile getiren Bektaş, 'Faizsiz bankacılık bizim milletimize, anlayışımıza, inançlarımıza dayalı bankacılığa kazandırılmaya çalışılan yeni bir unsur.' ifadesini kullandı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal da Vakıf Katılım'ın Türkiye'de faizsiz bankacılığa yeni bir soluk getireceğini dile getirerek, 'Bizim medeniyetimiz vakıfçılığa dayanmaktadır. Vakıf Katılım'ın da çok başarılı ve önemli bir yer oluşturacaktır.' diye konuştu.

Göktaş, daha sonra Vali Bektaş, Karal ve diğer katılımcılarla açılış kurdelesini kesti.

Açılışa, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Baro Başkanı Mehmet Çırakoğlu, AK Parti İl Başkanı Muhammed Avcı, banka yetkilileri ve çalışanları ile davetliler katıldı.

Editör: Haber Merkezi