Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Eşi Esma Bektaş, ziyaret programına ilk olarak 2012 yılında Güneydoğu'da bölücü teröristlerle girdiği çatışmada Şehit düşen Metin ÇETİN'in Güneysu'da bulunan kabrini ve baba ocağını ziyaret ettiler. Dara sonra sırasıyla Kayseri de Şehit olan Uğur KORKMAZ'ın Tophane Mahallesinde bulunan ailesini ve ardından da Kendirli Beldesindeki Şehit Soner FAZLIOĞLU'nun ailesini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak

Vali Bektaş, ziyaretleri esnasında yaptığı değerlendirmede; Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan canını veren, sağlığını kaybeden vatan evlatlarımıza çok şey borçlu olduğumuzu ifade ederek 'Şehitlerimiz, bizler için canlarını verirken geride bıraktıkları yakınlarını, kendi ailemizden farklı görmüyoruz. Sizler bu vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna evladınızı şehit verdiniz. Herhangi bir ihtiyacınızda devlet olarak her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayınız. Devletimiz şehit ailelerimize sahip çıkmaktadır. Bu bizim boynumuzun borcudur' şeklinde konuştu.

Şehit aileleri de Vali Erdoğan Bektaş ve eşi Esma Bektaş'ın ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti belirterek; 'Bizler, devletimizin ve sizlerin sayesinde hiçbir zaman kendimizi yalnız hissetmedik. Bu yönüyle bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan siz devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz' şeklinde ifadelerde bulundular. Vali Bektaş'a ziyaretleri esnasında Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Semih Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Rize Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Aksu'da eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi