Bektaş, AFAD Müdürü Şakir Kurk, Karayolları Şube Müdürü Ercan Çiçek, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Kurtuluş ve diğer yetkililerle Çayeli ilçesine bağlı Kaptanpaşa bölgesinde incelemelerde bulundu.

Bektaş, Yeşiltepe ve Ormancık köylerindeki incelemelerde vatandaşlardan bilgi alarak yetkililerden hasar tespit çalışmalarının hızlandırılmasını istedi.

Bektaş, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'de 28 Eylül Perşembe gününden itibaren beş gün süren yağışın ardından iki gündür arazide bakım onarımın yanı sıra hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Çok kapsamlı bir afetle karşı karşıya kalındığına işaret eden Bektaş, 'Afet süresince metrekareye 360 kilogram yağmur düştüğü ifade ediliyor. Bu miktarda bir yağmura hiçbir altyapı kifayet etmez. Mutlaka bir yerde patlar. Bizim bölgede altyapı kötü de değildi ama hiçbiri fayda etmedi.' dedi.

Vali Bektaş, derelerin büyük tahribat yaptığını kaydederek, şunları söyledi:

Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var? Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var?

'Gerçekten kapsamlı bir afet yaşadık. Kapsamlı bir araştırma ile gayret sarf ediyoruz. Bölgenin yakın ve orta geçmişinde böyle bir olay ile karşılaşılmadığı ifade ediliyor. Bu nedenle daha ciddi çözümler araştırmak gerekiyor. Fotoğrafın tamamıyla uğraşıyoruz. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz.'

Editör: Haber Merkezi