Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize'de 10 yıldır çalışmalarıyla bir çok projenin altına imzasını atan Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Hülya Cerrahoğlu, 10 yıllık çalışmalarını ve bu yıl ki projelerini Vali Bektaş ile paylaştı.

YENİ FİKİRLER ÜRETMEYİ SEVİYORUZ
Dernek Başkanı Hülya Cerrahoğlu burada yaptığı sohbet konuşmasında Ebruli Kültür ve sanat Derneği içerisinde birçok renkli ve farklı dalda yetenekli üyelerin bulunduğunu vurgulayarak; 'Her bir üyemizin ayrı bir yeteneği var, sosyal farkındalığı yüksek, vizyonu geniş, yeni fikirler üretmeyi seven, bulunduğu şehre değer katma amacı taşıyan, heyecanlı, tutkulu birçok üyemizle birlikte olmak bizim motivasyonumuzu her daim artırıyor''dedi.

LANSMAN 6 MART'TA
Cerrahoğlu: 'Bu yıl daha önce hiç yapılmamış olan bir projeyi hayata geçirdik. Bu şehirde yaşayan ve bu şehre emek vermiş kadınlarımızdan oluşan bir tanıtım klibi hazırladık. Şarkı sözleri ve bestesi dernek üyesi Mehmet Ali Güneş'e ait olup, düzenlenmesi İrfan Çalık tarafından yapıldı ve şarkı İstanbul stüdyolarında seslendirildi. Çekimler ise Memiş Ali Yazıcı yönetmenliğinde yapıldı. 6 Mart 2017 tarihinde Babillon Otel'de klibin basın lansmanını yapacağız' dedi. Yapılacak olan tanıtım gecesine Vali Bektaş ve eşi de davet edildi.

VALİ BEKTAŞ KLİBİ BEĞENDİ
Tanıtım klibini büyük beğeni ile izleyen Vali Bektaş, Dernek başkanı ve üyelerini tebrik etti. Rize Valiliği olarak projelerine destek vereceğini ifade eden Bektaş, dernek üyeleri ile tanışmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

SEPETTEN BEBEĞİN İSMİ ARTIK SEPET REİS
Derneğin çalışmalarını inceleyen Vali Bektaş, sepet örücülüğü sanatının Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği tarafından tekrar hayata geçirilmesinin çok güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Sepet bebeği çok beğendiğini ve bunu Rize'nin tanıtım maskotu olarak kullanmak istediğini belirten Bektaş, maskot için dernek üyelerinden maskota bir isim koymalarını talep etti. Ardından yine Vali Bektaş'ın ve üyelerin düşünceleriyle sepet bebeğe 'Sepet Reis' ismi verildi.
Dernek üyesi Maksut Mercan'ın havacılık müzesi ve uzay parkı projesinin taslağı Vali Bektaş ile paylaşıldı. Projeyi büyük bir merakla ve ilgiyle dinleyen Bektaş, projenin startını verdi. Maksut Mercan'ı ayrıca tebrik etti.

EBRULİ 8 MART KADINLAR GÜNÜNE HAZIR
Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği tarafından 8 Mart 2017 tarihinde dernek üyesi 20 kişinin 10 farklı sanat dalında yapmış olduğu sanat eserlerinin sergileneceği sergi, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde saat:12.00'de Vali Bektaş'ın katılımıyla açılacak. Çayda Sanat sergisine bütün vatandaşlar davet edildi.
Ziyaretin ardından Vali Bektaş, Ebruli Yaşam ve Sanat Derneğinin şeref defterine dilek ve temennilerini yazarak dernek üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi