Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Okul ziyaretlerine devam ediyor. İlk olarak Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret eden Vali Bektaş, ardından Rize Merkez Mesliki ve Teknik Anadolu Lisesini, son olarak da Hüseyin Yardımcı İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Vali Bektaş, ilk olarak okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli çocuk/öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamayı amaçlayan Rize Merkez Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.

Burada öğrencilerle sohbet ederek çeşitli deneyler yapan Vali Bektaş, daha sonra her öğrencinin bilimsel bir proje yapabileceği ve her okulun da bir bilim fuarı gerçekleştirebileceği öngörüsünden yola çıkılarak hazırlanan '4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı' kapsamında Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturulan fuarı ziyaret ederek, öğrencilerden hazırladıkları projeler hakkında bilgiler aldı.

DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi


Vali Bekta, okul ziyaretlerinin son bölümünü Hüseyin Yardımcı İlkokuluna ayırarak burada İngilizce Dil Eğitim Sistemi 'DynED' ile yabancı dil eğitimi veren sınıfı ziyaret ederek, öğrencilerin DynED sistemi hakkındaki görüşlerini kendilerinden dinledi.
Vali Bektaş, ziyaretlerinin son bölümünde yaptığı değerlendirmede; 'Dünya hızla gelişiyor ve değişiyor. Gelişen bu dünyada başkaları tarafından üretilen teknolojiyi tüketen değil, üreten bir nesil yetiştirmeliyiz. Bizde bunun için Rize'de 'Kodlama Projesini' başlattık. Projede son iki yıl içerisinde kat ettiğimiz yol memnuniyet verici. Kodlama Projesinin yanında DynED İngilizce Dil Eğitim Sistemi'ni de çok önemsiyoruz. Bu sistem sayesinde bütün öğrencilerimiz belki çok iyi düzeyde İngilizce konuşamayacaklar ama en azından gündelik hayatta kendilerini rahatlıkla ifade edebilecek düzeye gelecekler' şeklinde konuştu ve bütün öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.
Vali Bektaş'a ziyaretleri esnasında Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ve diğer yetkililer eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi