Rize'de Tarihi Konak Restore Edildi Rize'de Tarihi Konak Restore Edildi

Rize oto sanayi ziyaretinde Vali Bektaş'ı Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, Rize Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ahmet Yıldız, kooperatif yönetimi ve sanayi sitesi esnafı karşıladı.

Vali Bektaş kahvaltı ardından sanayi sitesini gezerek esnaflarla sohbet ederek bilgiler aldı.

Sanayi Sitesinin daha güzelleşmesi ve şehre yakışır bir hale gelmesi için yetkililer ile görüşen Bektaş, 'Şu an sanayi sitesi şehrin içinde kalmış durumda. Aslında sanayi sitesini daha büyük bir alana taşımak gerekiyor. Bunun için bizde yerel yöneticiler elimizden geleni yaparız. Yeni bir yer için talep gelirse bizde değerlendiririz' dedi.

SANAYİNİN TAŞINMASI DEVLET YARDIMIYLA OLABİLİR
Şu an sanayi sitesinin gerçektende uygun bir alanda bulunmadığını ifade eden Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, 'Bu konuda Rize Valimiz Erdoğan Bektaş ile aynı düşünceyi paylaşıyorum. Çiftekavak'ta yeni yapılan sanayi sitesi yeterli değil. Taşınma konusunda yeni bir yer oluşturma noktasında biz sanayi esnafı tek başımıza bunu başaramayız. Bir kooperatif olarak bunu başarmaya kalksakta uzun zaman alacaktır. Devletimizin de yardımıyla bunu başarabiliriz. Taşınma konusunda çoğu esnafımız tabiî ki tedirgin ama ben madeni sanatkarlar odası başkanı olarak daha modern ve daha geniş bir yere taşınmamızın bizim için hayırlı olacağını düşünüyorum. Hatta şu an ilimizin üç tane sanayi sitesine ihtiyacı var. Birisi oto sanayi, diğeri mobilyacılar sitesi, öbürü ise demir doğrama atölyelerinin olacağı sanayi sitesidir. Bunlar ilimizin geleceğe dönük yatırımları olacaktır. Şu anki sanayi sitemiz 70 dönüm içerindedir. Bu sanayi sitelerinin yapılması ile 50'şer dönümden üç sanayi sitesi olabilir. Sayın valimizin bizi ziyareti mutlu etmiştir. Kendisinin ilimize faydalı çalışmalar yapacağına inanıyoruz' diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi