Ayder'de daha önce Türkiye'de benzeri olmayan bir şeyi yaparak, mevcut çarpık yapılaşmayı sil baştan, yeni bir proje mantığı ile tekrar oluşturacaklarını belirten Vali Bektaş, 'Bir hedef koyarak ve buna uygun bir plan ile bu planı uygulacak bir kurumu devreye sokarak bu projeyi uyguluyoruz.

Proje seçenekleri oluştu ve ilk arama konferansı yapıldı. Bir sempozyum daha yapılarak mevcut projeler arasından biri üzerinde mutabakat sağlanacak. Bununda Şubat ayından önce olacağını düşünüyoruz. Şubat ayından sonra üzerinde mutabakat sağlanan proje için TOKİ'nin harekete geçmesini bekleyeceğiz.' dedi.

ÇAYKUR’da Başvurular Yarın Başlıyor! ÇAYKUR’da Başvurular Yarın Başlıyor!

AYDER HALKI BİZİ DAHA İYİ ANLIYOR

Ayder'deki mevcut yapının sürdürülemez olduğuna herkes tarafından kanaat getirildiği söyleyen Vali Bektaş, 'Ayder halkı ve özellikle Ayder'deki işletmeciler bizi daha iyi anlıyor. Çünkü olayı bizzat yaşayan onlar. Yaşanan trafik, atık su ve çöp sorununu en yakından onlar biliyor. Bu nedenle projeden umutlular ve bize destek veriyorlar. Çözümsüzlüğü gördüler, bizim samimi çözüm arayışımıza inandılar. Her şeyi beraber görüşerek hatta proje konusunda beraber mutabakata vararak götürüyoruz. Böyle uzun vadeli tarihi çözümler biraz zaman alıyor ama Ayder için en iyisini yapacağız. Çok güzel bir projenin ortaya çıkacağını inanıyoruz.' dedi.

Vali Bektaş, ilk kazmanın önümüzdeki yaz ayı içerisinde vurulacağını düşündüklerini söyleyerek bütün bunları Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde başardıklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi