Vali Ersin Yazıcı, RENK Projesi kapsamında Fındıklı Şehit Cavit Köroğlu Anadolu Lisesini ziyaret ederek, öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.Lise girişinde Okul Müdürü Yücel Yıldırımkaya tarafından karşılanan Vali Yazıcı'ya Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ile Fındıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Ergene de eşlik etti.
Okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelen ve ziyaret hakkında bir açıklama yapan Vali Yazıcı, okulların en fazla önem verdikleri kurumlar olduğunu, dolayısıyla öğrencilerin kendileri için çok değerli olduğunu kaydetti.

EĞİTİM TOPLUMLARIN EN ÖNEMLİ KONUSUDUR
Rize Merkez ve İlçelerinde eğitim kurumlarının en iyi düzeye yükselmesi, öğrencilerin başarılı olmaları için ne gerekiyorsa yapılmaya devam ettiğini belirten Vali Yazıcı, şunları söyledi: 'Eğitim ve öğretim, Vali olarak ilimizde en öncelikli konularım arasında yer alıyor. Öğretmenlerin eğitimde kaliteyi yükseltmek adına il bazında ve ilçe bazında aktif çalışmalarını gördükçe mutlu oluyorum. Eğitimde her daim ve her zaman elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstermeye çalışıyoruz. Eğitim toplumların en önemli konusudur. İlin eğitim durumunu en üst seviyeye çıkarmak için hep birlikte çalışıyoruz ' diye konuştu.

KİTAP OKUMA SAATİ
Toplantı sonrasında Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ile Fındıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Ergene öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.
Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, eğitim ve özel hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

Taksi Şoförünün Cinayet Zanlısı Tutuklandı Taksi Şoförünün Cinayet Zanlısı Tutuklandı

KİTAPLARI YANINIZDAN AYIRMAYIN
Günümüzde artık herkesin, geçmişteki imkanlara göre çok daha iyi bir şekilde eğitim alma hakkı olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, üniversiteye hazırlanan öğrencilere gelecek hedefleri ile ilgili tavsiyelerde bulunarak bilgiye ulaşmanın en temelinde kitap olduğunu bunun için gençlerin kitapları yanlarından eksik etmemesi gerektiğini söyledi.

SEVMEDİĞİNİZ BİR MESLEK SEÇİP MUTSUZ OLMAYIN
Meslek seçiminin, öğrencinin yaşamında çok önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, 'Asla sevmediğiniz bir meslek seçip mutsuz olmayın. Eğer, seçtiğiniz mesleğin zorluklarının üstesinden geleceğinizi biliyorsanız o mesleği seçin. Ailelerinizin meslekler ile ilgili söylediklerini dikkate alın ama son söz yine sizde olacak. Önünüzdeki sınav aylarını iyi değerlendirin 'diye konuştu.

BAŞARIYA DOĞRU KOŞMALISINIZ
Üniversite hayallerini gerçekleştirmeleri için daha fazla gayret göstermelerini isteyen Vali Yazıcı, 'Hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız, kendinize ve topluma faydalı birer birey olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız. Elinizde ki imkanları iyi kullanarak, başarıya doğru koşmalısınız 'dedi.

BİR ENGEL GÖRMÜYORUM
Öğrencilere gelecekte yapmak istedikleri ve koydukları hedefleri üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz hedefinize ulaşmanıza herhangi bir engel göremiyorum dedi.
Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Vali Yazıcı, yöneltilen soruları içtenlikle cevaplandırarak, öğrencilere sınavlarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi