Öğretmenler odasında öğretmen ve idarecilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, öğretmen ve idarecilerden okulun eğitim sorunlarıyla ilgili bilgiler aldı.

SADECE EDEBİYAT ÖĞRETMENİNİN GÖREVİ DEĞİLDİR
Kitap okumayan ve sadece ders kitaplarıyla yetinen öğrencilerin hiçbir zaman yeterince başarılı olamayacaklarını, öğretmenlerden öğrencilerin kitap okumaları için elinden gelen gayreti göstermeleri gerektiğini hatırlatan Vali Yazıcı, 'Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak sadece edebiyat öğretmeninin görevi değil, görev yapan tüm öğretmenlerimizin görevidir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz genç nesillerimizi kitapla tanıştırmak ve okuma alışkanlığı olan bir toplum inşa etmek en önemli vazife ve sorumluluklarımızdandır 'dedi.

KİTAP OKUMA SAATİ
Toplantı sonrasında Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.
Öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, eğitim ve özel hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.
Vali Yazıcı, üniversiteye hazırlanan öğrencilere gelecek hedefleri ile ilgili tavsiyelerde bulunarak bilgiye ulaşmanın en temelinde kitap olduğunu bunun için gençlerin kitapları yanlarından eksik etmemesi gerektiğini söyledi.

BİR ENGEL GÖRMÜYORUM
Öğrencilere gelecekte yapmak istedikleri ve koydukları hedefleri üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz hedefinize ulaşmanıza herhangi bir engel göremiyorum dedi.

DİĞERLERİNDEN FARKLI OLANLAR KAZANIYOR
Okul yılları ve kariyer planlamasında etkili süreçleri de anlatan Vali Yazıcı, 'Sizler belli bir başarıyı yakalamışsınız, önemli olan başarıyı devam ettirebilmek. Ülkemizin sizin gibi gençlere ihtiyacı vardır. Okumak noktasında, entelektüel bilgi noktasında, sosyal faaliyet noktasında kendinizi yetiştirmek zorundasınız. Artık günümüzde kariyer yapma konusunda diğerlerinden farklı olanlar kazanıyor. Farklı olmak diğerlerinin de aldığı bilgilerin üzerine bir şeyler koymak zorundasınız. Bunu da ders dışında kitap okuyarak yapabilirsiniz' dedi.

Başından Vurulmuş Erkek Cesedi Bulundu Başından Vurulmuş Erkek Cesedi Bulundu

SON SÖZ YİNE SİZDE OLACAK
Meslek seçiminin, öğrencinin yaşamında çok önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, 'Asla sevmediğiniz bir meslek seçip mutsuz olmayın. Tercih edeceğiniz mesleği mutlaka araştırın, mesleği yapanların yanına gidin, zorluklarını ve güzel yanlarını sorun ve öğrenin. Eğer, seçtiğiniz mesleğin zorluklarının üstesinden geleceğinizi biliyorsanız o mesleği seçin. Ailelerinizin meslekler ile ilgili söylediklerini dikkate alın ama son söz yine sizde olacak. Önünüzdeki sınav aylarını iyi değerlendirin 'diye konuştu.
Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Vali Yazıcı, yöneltilen soruları içtenlikle cevaplandırarak, öğrencilere sınavlarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi