Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

Özelleştirme İdaresi Başkanı Mehmet Bostan, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atandı. İstanbul doğumlu olan Bostan'ın aslen Rizeli olduğu öğrenildi.

Varlık Fonu'na Türkiye Cumhuriyet Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri AO (TPAO), Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT), Borsa İstanbul AŞ, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin (TÜRKSAT) sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hazineye ait hissesi ile Eti Madenİşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (Çaykur) geçti. En son ise THY ve Halkbank Türkiye Varlık Fonu'na devredildi. Bakanlar Kurulu Kararı bu dev kuruluşların devredilmesi gözleri fona ve yönetimine çevirirken, Varlık Fonu Genel Müdürlüğüne atanan Mehmet Bostan'ın aslen Rize Gündoğdulu olduğu öğrenildi.

MEHMET BOSTAN KİMDİR?
Aslen Rize Gündoğdulu olan Mehmet Bostan, 1971 İstanbul doğumlu. Bostan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu ve İstanbul Bilgi Üniversitesinden İngilizce İşletme Yüksek Lisans (MBA) aldı.

İş hayatına 1995 yılında başlayan Bostan, Denizbank'ta Kurumsal Bankacılık Yetkilisi, BNP Ak Dresdner Bank'ta Pazarlama Müdürü, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda Müdür görevlerinde bulundu. Son olarak Dresdner Bank AG Türkiye Baştemsilcisi olarak görev alan Bostan, 1 Eylül 2009 tarihi itibariyle Güneş Sigorta'da Mali İşler Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.Bu görevinin ardından Vakıf Emeklilik Genel Müdürü oldu.

5/08/2013 tarihinde SPK tarafından Turkcell Yönetim Kurulu Bağımsız Üyeliği'ne atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Bostan, iyi derecede İngilizce biliyor.
Mehmet Bostan, 26 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevine getirildi. Sonrasında ise Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Mehmet Bostan oldu.

Editör: Haber Merkezi