Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Kulakkaya Yaylası kırsalında bir terörist yakalandı. Teröristin, 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit olduğu saldırıya katılan teröristlerden biri olduğu öğrenildi.

Kulakkaya Yaylası'nda vatandaşların durumundan şüphelendiği teröristi köy kahvehanesine götürdüğü ve burada beklemesini sağladığı, bu sırada Jandarma'ya ihbarda bulunduğu ortaya çıktı. Köye ulaşan jandarma ekipleri de teröristi kıskıvrak yakaladı.

KARADENİZ YAPILANMASINA BİR DARBE DAHA

Terör örgütü PKK'nın Karadeniz yapılanmasına bir darbe daha vuruldu. Giresun Dereli'de önceki gün saat 15.25 sıralarında bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, PKK terör örgütü Giresun yapılanmasına mensup 'Aram' kod adlı Mustafa Tolucan (25) adlı teröristi yakaladı. Teröristin yakalanmasıyla ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Başında puşi, mekap ayakkabılı terörist yayla yolunda karşılaştığı bir vatandaştan 'Ben şantiyede çalışıyordum, işten çıkardılar. Karnım aç' diyerek yiyecek istedi. Şüphelendiği şahsı köy kahvehanesine götüren ve burada beklemesini sağlayan vatandaş bu sırada Jandarma'ya ihbarda bulundu. Köye gelen jandarma ekipleri teröristi kıskıvrak yakaladı.

Market Çalışanına Kurşun Yağdırmıştı, Tutuklandı Market Çalışanına Kurşun Yağdırmıştı, Tutuklandı

KEŞİF YAPIYORLARMIŞ

Teröristin kahvehanede bekletildiği sırada çay içerken çekildiği fotoğrafı da ortaya çıktı. Teröristin ifadesinde, 'Roşad Ankara' kod adlı Rahman Sümer'in liderliğinde 4 kişilik Giresun yapılanmasından olduğunu, bölgede keşif yaptıklarını, destek bulamadıkları için sürekli kaçtıklarını söylediği öğrenildi. Güvenlik güçleri, Rahman Sümer ve yanındaki 2 teröristi yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Editör: Haber Merkezi