Kayınbiraderine Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Etti Kayınbiraderine Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Etti

Artvin'de 6 yıl kaldıkları yetiştirme yurdunda tanışan iki genç, aşka dönüşen arkadaşlıklarını evlilikle noktaladı.

Artvin Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Sabancı Kız Yetiştirme Yurdunda kalan Sinem Taşkan (23) ile Erkek Yetiştirme Yurdunda kalan Vedat Kotan (23), yan yana bulunan yurt binalarından okula gidip gelirken tanışıp arkadaş oldu.

Lise eğitimlerinin ardından 6 yıl kaldıkları yetiştirme yurdundan ayrılan Taşkan ve Kotan arkadaşlıklarını sürdürdü.

Artvin Halk Sağlığı Müdürlüğünde çalışan Kotan ile Artvin Çoruh Üniversitesinde memur olan Sinem Taşkan, arkadaşlıklarının zamanla aşka dönüşmesi üzerine geçen yıl nişanlandı. Genç çift, Ardanuç ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen törenle hayatlarını birleştirdi.

Artvin Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen düğün töreninde, çiftin nikahını Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir kıldı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şentürk Ağırbaş'ın nikah şahidi olduğu törende, çifti, yetiştirme yurdundan arkadaşları da yalnız bırakmadı.

Vali Doğanay, yaptığı konuşmada, gençlerin 6 yıl yetiştirme yurtlarında kaldıklarını belirterek, 'Burada tanışan gençlerin kendi aralarında aldıkları karara biz de nikah şahitliği yaparak destek verdik. Umarım bir ömür boyu bu mutlulukları devam eder. Genç çiftlerden en az 4 çocuk yapmalarını istiyorum.' dedi.

Vedat Kotan, annesinin vefat etmesi üzerine eşinin de babasının ölümünün ardından yetiştirme yurdunda büyüdüğünü söyledi.

Lise eğitiminin ardından hayata atıldığını anlatan Kotan, 'Lise yıllarında arkadaşlığımız ilerledi. Yıllar geçtikçe birbirimizden daha çok hoşlanmaya başladık. Bir yıl önce evlenmeye karar verdik. Hayallerimiz ve rüyalarımız gerçek oldu.' ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi