Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki günlük Rize ziyaretine Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının da katılıp beraber çay toplaması ile ilgili muhalefet partilerinin eleştirileri üzerine Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit açıklama yaptı. Cirit, 'Devletin başkanıyla bir arada olmaktan onur duyarız.' dedi

'DEVLET BAŞKANIYLA BİR ARADA OLMAKTAN ONUR DUYARIZ'
Gazetecilerin, eleştirilerle ilgili sorularını cevaplayan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 'Ben onu anlayamadım, niye eleştiri konusu oldu? Devlet oradaydı, devletin başkanı. Türk geleneklerimize göre devlet başkanına çok ayrı bir değer veririz. Devlet başkanı, devletin başı ve birliğimizin sembolüdür. Onun katılmış olduğu, Meclis Başkanı'nın, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri'nin, tüm yüksek yargının katılmış olduğu bir toplantı yapılmış olması, oradaki bir başka çay toplantısının yapılmış olması, bu arada bizim de iştirak etmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Biz devlet başkanıyla bir arada olmaktan, devletin başkanıyla bir arada olmaktan onur duyarız.' şeklinde konuştu.

'DEVLET BAŞKANI' DEDİ DÜZELTTİ
Cirit'e CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirileri de hatırlatıldı. Polemiğe girmeyeceğini belirten Cirit, 'devlet başkanı' ifadesini kullandığının hatırlatılması üzerine, 'Cumhurbaşkanı demek istedim' diye düzeltti.

Editör: Haber Merkezi