Adı Ruşen Çoklar, namı – değer Rizelilerin bildiği Ruşen'in yeri. 1969'da Rizespor'un ilk profesyonel futbol takım kadrosunda Şenol Birol ile birlikte futbol oynayan Ruşen Çoklar, İskenderun'da yaptığı askerlik sonrası Samsun'a yerleşmiş.

Yarım asırdır Rizeliye, bölge insanına hizmet veren Ruşen amcanın genç yaşında Samsun'a yerleşmesi dayısı sayesinde olmuş. Dayıları Samsun'da akaryakıt hizmeti veriyormuş, o da genç yaşında askerlik sonrası Rize'den Samsun'a yerleşmiş ve yarım asırdır Ruşen'in yeri olarak bilinen tesisin sahibi.

Hikayesini onun ağzından dinleyelim; 'Hep Rizelilerin Yanında Oldum!'
'Aslen İkizdere Anzerliyim, Rize Müftü mahallesinde büyüdüm, okula gittim. Asker sonrası Samsun'a yerleştim. Rizespor'un ilk yılında Bahattin Coşkun Başkanlığında bir yıl profesyonel futbol oynadım. O takımda kimler yoktu ki; Erkan, Şenol, İlyas, Kaleci Ahmet can, Sağ bek Sivaslı Tevfik vardı. Dayılarım burada idi bende Samsun'a geldim ve yarım asırdır buradayım. 46 senedir yolda kalan, kaza yapan, başına iş gelenlere çok yardım ettim ama şimdi Rizelilerden sebep vicdanen rahatsızım. Nedenini sormayın, suçluyu, suçsuz yaptım her şeyi Rizelinin menfaati için kalıbına, kitabına uydurduk, şimdi yıllar geçti ve ben bu işleri yaptığım için rahatsızım. Başkalarının hakkını aldık ve Rizeliye verdik. Gençlik vardı, her şey elimde idi, tüm hakları Rizeliler için kullandım, pişmanım. Rize'den kalkan araçların yüzde 90'ı buraya durur. Ruşen'in yerine gelen tüm hemşerilerim rahat eder, kendi evi gibi hizmet görür. Beni Ruşen'in yeri yapan Rizelilerdir. Onlara teşekkür ediyorum. 46 senedir kaza yapan, hasta olan tüm hemşerilerim yanında oldum, hepsinden Allah razı olsun. Tüm hemşerilerime selam olsun, Yüksel Temizkan ve Şaban Sak'a ayrı selam ..'

Sokak Köpekleri İçin Yasa Çıkıyor! Sokak Köpekleri İçin Yasa Çıkıyor!

Editör: Haber Merkezi