Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

Kitap okumayı sevdirerek, okuma kültürünün ve kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi, milli, manevi ve evrensel değerlere duyarlılığın artırılması, serbest zamanların yararlı ve etkili olarak değerlendirilmesi, okuma, okuduğunu anlama, yorumlayabilme, duygu ve düşüncelerini ifade edebilme becerilerinin geliştirilmesi amacı ile düzenlenen 'Milli Birlik ve Kahramanlık' konulu kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri düzenlenen tören ile sahiplerine verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törene, Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa KALENDER, Şube Müdürümüz Zafer HAŞİMOĞLU, Merkez ilçede ve Rize genelinde dereceye giren öğrenciler ve okul yöneticileri katıldı.

Yapılan değerlendirme sınavı sonucunda, Şehit Onur Kılıç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nurgül Öztürk 1'nci, Çayeli Ahmet Hamdi-Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Gemici 2'nci, Ardeşen Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi öğrencisi Feyza Dudak 3'ncü oldu.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Kalender; 'Kitap okuma alışkanlığı öğrencilerimizin düşünce ufkunu geliştirip, daha geniş bir görüş açısı ile olayları inceleme yeteneği kazanmalarını sağlayacaktır. Kitap okuma alışkanlığı sosyal ilişkileri güçlendirmekte, bu yönde karakter geliştirilmesine yardımcı olmakta ve dolaylı olarak kişinin hayat başarısına olumlu yönde etki etmektedir. Edinilen geniş kelime dağarcığı sayesinde, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesine imkan sağlanacaktır. Okumanın düşünmeye olan katkısı hayata bakış penceresinde genişlik sayesinde ders başarısının artışı ile hayat başarısını yakalamalarına katkı sağlayacaktır.' diyerek kitap okumanın önemini vurguladı.

Dereceye giren öğrenciler, giyim çeki ile ödüllendirildi.

Editör: Haber Merkezi