Rize Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Necmettin Yavaşi, kız öğrenci yurduna yangın merdiveninden giren kişinin gözaltına alınması ile ilgili, 'Olayın akabinde güvenlik sayısını artırarak aileleri bilgilendirmek suretiyle, öğrencilerimizin panik olmaması için gayretlerimizi ortaya koyduk. Emniyet güçlerimizde oradaki ekip sayısını artırarak bölgede bu tür olayların meydana gelmemesi için gerekli önlemleri aldılar.' dedi.

Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar? Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar?

Yavaşi, Gazeteciler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, Atmeydanı Mahallesi'ndeki Kredi Yurtlar Kurumu Dosma Kız Yurdu'nda bir kişinin itfaiye merdivenlerini kullanarak içeri girdiğini ve 3. kata kadar çıktığını belirtti.

HİÇ KİMSEYE ZARAR GELMEDİ
İlk panik esnasında kız öğrencilerin bağrışması sonucu güvenlik görevlisinin durumu fark ederek olaya müdahale ettiğini ifade eden Yavaşi, 'Hiçbir öğrencimizin kılına zarar germeden şahsı denetimli bir şekilde, hiçbir nahoş durum meydana gelmeden aşağıya indirerek emniyetli bir alana alıyor. Emniyet güçlerine haber verildikten sonra şahıs götürülüyor. Bu kişi ifadesinde orada bulunan kız arkadaşı ile görüşmek için geldiğini ifade ediyor.' diye konuştu.

ENDİŞE ETMEYE GEREK YOK
Olay üzücü olmakla birlikte hiçbir öğrenciye zarar gelmemesinin bir anlamda kendileri için tek teselli olduğunu vurgulayan Yavaşi, Biz olayın akabinde güvenlik sayısını artırarak aileleri bilgilendirmek suretiyle, öğrencilerimizin panik olmaması için gayretlerimizi ortaya koyduk. Emniyet güçlerimizde oradaki ekip sayısını artırarak bölgede bu tür olayların meydana gelmemesi için gerekli önlemleri aldılar. Çalışmalarımız devam ediyor. Ailelerin endişe etmesini gerektirecek her hangi bir olay yoktur.

ZANLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI
Kız öğrenci yurduna itfaiye merdivenlerinden tırmanarak giren V.A, öğrencilerin çığlıkları üzerine olay yerine gelen güvenlik görevlisi tarafından yakalanarak polise teslim edilmiş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, mahkemece adlı kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Zanlının bugün yeniden gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Editör: Haber Merkezi