Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz spor okullarına 29 branşta toplam 20 bin öğrencinin katılması bekleniyor.

İl genelinde 78 tesiste 29 branşta gerçekleştirilecek olan yaz okullarına 5-18 yaşları arasındaki öğrenciler katılabilecek.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının geçen yıl 9 bin 132 olan katılım sayısını 20 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

Başlıca futbol, voleybol, atıcılık, boks, yüzme, bisiklet, judo gibi 29 branşın yer alacağı yaz okulları haziran ayında start alacağını vurgulayan Öztürk, okullar açılıncaya kadar ise devam edeceğini kaydetti.

Sanayi Sitesi Alevler İçinde Kaldı Sanayi Sitesi Alevler İçinde Kaldı

Öztürk, yaz okullarının ücretsiz olacağını belirterek, "Amacımız yazın öğrencilerimize spor yaptırarak, kışın onları kulüplere ve spor havzasına kazandırmak. Kurumumuzda çalışan 90 antrenör, Ortahisar ve diğer ilçelere dağıldılar. Kayıt süresince şehrin muhtelif yerlerine kayıt yerleri açacağız. Türkiye`nin sayılı tesislerine sahibiz. Bunları aktif kullanmak için tüm öğrenci kardeşlerimizi spor yapmak için yaz okullarına çağırıyorum." diye konuştu.

Hedeflerinin 20 bin öğrenci olduğunu kaydeden Öztürk, "Bu hedef Trabzon için azdır. Bu sayıyı daha da yukarı çıkarmak için belediyeler, kurum ve kuruluşlarda yaz okulları açmalılar. O zaman katılım, hedef daha da büyük olur." ifadesini kullandı..

Yaz okullarına katılımın ne kadar çok olursa o kadar fazla sporcu yetiştirme şansı yakalanabileceğini ifade eden Öztürk, gelen öğrencilerden başarılı olanların önce kulüplere, daha sonra liglere ve son olarak da milli takımlara gönderilebileceğini belirtti.

Bu projede en büyük görevin velilere düştüğünü kaydeden Öztürk, "Bünyemizde gerçekleştirilen birçok spor dalından öğrencilerimizin haberi olmayabilir. Velilerimiz mutlaka çocuklarını yaz okullarına getirmeliler." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi