Yazıcı, Rize Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (RESOB) yeni seçilen Başkan Güven Aksoy ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Rize Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulda Rize Esnaf Sanatkarlar Birliği Başkanı olarak seçilen Güven Aksoy'un sorunları iletmesinin ardından TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu) Başkanı Bendevi Palandöken'i arayarak kendisinden birliğin sorunlarına yardımcı olmasını istedi.

Yazıcı, Palandöken ile konuşması ardından Rize'de 26 esnaf odası temsilcilerinin bulunduğu toplantıda telefon hoparlörünü açarak Birlik Başkanı Güven Aksoy'a verdi. Aksoy telefonda Palandöken'e, birliği yeni teslim aldıklarını ve yaklaşık 250 bin TL tutarında birliğin borcunun olduğunu bu şartlarda Rize esnafına hizmet vermekte zorlanacaklarını iletti.

Palandöken bunun üzerine, 'Rizeli bir Cumhurbaşkanı var yardımcısı Hayati Bey Rizeli. Siz Rizeliler 'Kadir Gecesi' doğmuşsunuz.' diyerek espri yaptı. Toplantıda bunun üzerine gülüşmeler oldu. Ardından Palandöken 'O borcu hallederiz.' diyerek yardım sözünü verdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, seçim bölgesi Rize'de ziyaretlerini sürdürüyor. Rize Esnaf ve Sanatkarlar Birliğini ziyaret edip burada yetkililerle görüşen Yazıcı'ya Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Ak Parti Rize İl Başkanı Ali Haydar Er ve partililer eşlik etti.

Burada Rize'de ki küçük esnafın sorunlarını dinleyen Yazıcı, çözüm noktasında ilgili esnaf oda başkanları ile müzakere yaptı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 5-6 PROJESİ TÜRKİYE'DE YAPILIYOR
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, vatandaşa ve esnaf sanatkara hizmet etmekten mutluluk duyduklarını belirterek: 'Hizmetlerimiz karşılığında vatandaşımızdan 'Şu sorunlarımız vardı, onları hallettiniz. Ülkemizi büyüttünüz, itibarımızı artırdınız. Allah razı olsun.' demeleri bizim beklentimiz. Biz bununla mutlu oluyoruz. Şu an dünya ölçeğinde projeleri sıralayın. Bakın dünyada diyorum sıralayın en büyüklerinin 5-6 tanesi Türkiye'de yapılıyor. Rize'ye bakarsak Ovit Tüneli, Rize havalimanı, Lojistik Merkez bunlar büyük projeler. Denize dolgu ile yapılan dünyanın 3. Türkiye'nin ise 2. Havalimanı Rize'de olacak. Bu proje 1 milyar 350 milyon liraya mal olacak. Hizmete girmesiyle havalimanı yılda 3 milyon yolcuya hizmet verecek. Türkiye hepimizin Rize hepimizin. Oy kullanırken kim hizmet üretiyor, kim daha iyi hizmet yapabilir, herkesin vizyonu belli buna bakmak lazım. Hemşerilerimiz de iyi biliyor Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Rize Güneysulu Recep Tayyip Erdoğan. Biz de onunla beraberiz. Rizeli hemşeriliğini sandıkta göstermesi gerekiyor.' dedi.

Ardından ziyarette bulunanlar hatıra fotoğrafı çektirdiler.

TOGG’un yeni SUV modelinin ismi belli oldu: T8X TOGG’un yeni SUV modelinin ismi belli oldu: T8X

Editör: Haber Merkezi