Rize’de Cinayet Şüphelileri Yakalandı Rize’de Cinayet Şüphelileri Yakalandı

AK Parti'nin en önemli avantajlarından bir tanesi de dünya ölçeğinde bir lidere sahip oluşudur. Dolayısıyla ilk turda seçimlerin biteceği kanısındayım.'Hayati Yazıcı, beraberinde AK Parti Rize Milletvekili Adayı Muhammed Avcı ile birlikte 53 Rize Gazeteciler Derneği'nde 24 Haziran seçimlerine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Yazıcı, seçmenlerin büyük çoğunluğunun kararını vermiş olduğunu, seçmenlerin kararlarını verirken partilerin referanslarına baktıklarını ve 16 yıllık AK Parti hükümetleri dönemiyle birlikte en çok referansın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kadrolarında olduğu söyledi

Yazıcı, 'Büyük çoğunluk karar vermiş durumda. Fakat henüz kararını oluşturmamış belli bir düzeyde seçmen olduğu da yapılan ölçümlerle veya biz dolaşırken tek tük de olsa bunları görüyoruz. Çok önemli bir seçim. Bence her seçim öncesinde bunlar söylenir, ifade edilir; ama cidden 24 Haziran seçimleri önemli. Bu seçim neden önemli? İlk defa bir sistem değişikliği, bu seçimi takip eden günlerde uygulamaya girecek. Yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dediğimiz bu modelle ilgili kurallar 24 Haziran seçimlerinden sonra verilecek, bu bakımdan önemli. İkinci bir önem, tarihimizde ilk defa iki seçim bir arada yapılıyor. Aynı gün Cumhurbaşkanı seçimi ve TBMM seçimi yapılıyor, bu bakımdan önemli. Üçüncü bir özelliği ise tarihimizde ilk defa partilerin ittifak yapabilmeleriyle ilgili yasal zemin oluşturulmuş, onun da uygulaması yapılıyor. Bizim insanımız seçimler konusunda, önemli ölçüde bir birikim ve deneyime sahip. Oyunu rastgele kullanan bir seçmen değil. Elbetteki partilerin çok kesin, radikal diyebileceğimiz bir tarzda seçmenleri var; ama büyük çoğunluk reel faktörleri gözetmek suretiyle demokratik hakkını kullanır. Seçime doğru giderken, kararsızların oyu daha da aşağıya düşer, artık insanlar kararını verir ve sandığa kararlı olarak gider. Kararlarını da en çok etkileyen nedenler arasında referans vardır. Bizim partimizin 16 yıldır Türkiye'ye yaptığı uygulamalar, sağladığı kazanımlar bizim referansımızdır. AK Parti'nin en önemli avantajlarından bir tanesi de dünya ölçeğinde bir lidere sahip oluşu. Dolayısıyla ilk turda seçimlerin biteceği kanısındayım.' dedi.
Yazıcı'ya gazeteciler derneğini ziyaretinde Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı da eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi